24. Aprila 2020.

Svjetska banka odobrila BiH 66 miliona maraka

Big Portal

Ovo finansiranje obuhvata niz intervencija u jačanju javnih zdravstvenih usluga, te zaštiti života i ukupne egzistencije građana BiH, saopšteno je iz Kancelarije Svjetske banke u BiH.

Šef Kancelarije Emanuel Salinas rekao je da je Svjetska banka uspjela da pripremi ovaj početni paket kao pomoć za prevenciju, otkrivanje i odgovor na pandemiju i pružanje socijalne pomoći najugroženijim grupama.

“Svjetska banka je uz narod BiH tokom ove nezapamćene krize”, istakao je Salinas.

U saopštenju se navodi da će nadležni organi u BiH moći da povećaju izolacione kapacitete u bolnicama, dobiju nove krevete za intenzivnu njegu s respiratorima, uspostave nove namjenske laboratorije za testiranje i nabave ostalu medicinsku opremu i materijal.

Iz Svjetske banke ističu da će oko 48.000 ljudi koji su najviše pogođeni krizom uzrokovanom epidemijom virusa korona dobiti socijalnu pomoć u vidu novčane naknade.

“Kancelarija Svjetske banke u BiH radi na prilagođavaju postojećih operacija i finansiranja, naročito u zdravstvenom sektoru, kako bi pomogla vlastima da pruže odgovor na probleme uzrokovane epidemijom. To uključuje i pružanje savjeta o izglednim ekonomskim uticajima tekuće krize”, naglašava se u saopštenju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare