Svjetska banka obezbijedila 20 mil. dolara BiH za borbu protiv pandemije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Svjetska banka obezbijedila 20 mil. dolara BiH za borbu protiv pandemije

Svjetska banka obezbijedila je za BiH 20 miliona dolara za ublažavanje posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, rečeno je u Kancelariji Svjetske banke u BiH.

“Za BiH je Svjetska banka obezbijedila 20 miliona američkih dolara, na brzi način. Trenutno razgovaramo sa vlastima u BiH”, istakli su iz ove kancelarije.

Iz Kancelarije navode da je Grupacija Svjetske banke obezbijedila početni paket od 14 milijardi dolara, kako bi pomogla zemljama suočenim sa zdravstvenim i ekonomskim uticajima pandemije.

“Ovaj finansijski paket osmišljen je da bi se pomoglo zemljama članicama da preduzmu adekvatne mjere kako bi odgovorile i umanjile tragične učinke virusa korona, tamo gdje je to moguće”, istakli su iz Svjetske banke.

Kroz ovaj paket, Grupacija Svjetske banke će pomoći zemljama u razvoju da ojačaju zdravstvene sisteme, unaprijede nadzor bolesti, te ublaže udar pandemije na privatni sektor i ekonomiju.

“Finansijski paket, obezbijeđen kroz Međunarodnu asocijaciju za razvoj, Međunarodnu banku za obnovu i razvoj i Međunarodnu finansijsku korporaciju, biće globalno koordinisan kako bi bili podržani odgovori na nivou zemalja”, navode iz Kancelarije Svjetske banke u BiH.

AGENCIJE

Danas objavljeno

“Napustite Ukrajinu”

M.

Stoltenberg: Pozivamo Rusiju da odmah deeskalira situaciju

M.

Nema mogućnosti da Srpska prihvati indirektni izbor

M.

Ostavite komentar