Svjetska banka: Nema razvoja BiH bez niza reformi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Svjetska banka: Nema razvoja BiH bez niza reformi

Nema ekonomskog rasta bez reformi, poručeno je nakon sastanka delegacija BiH i Svjetske banke u Vašingtonu.

Svjetska banka nastaviće da pruža podršku Bosni i Hercegovini, a posebno na programu reforme zdravstvenog sektora, što je osnova za postizanje održivog sistema zdravstvene zaštite, kao i na reformi javnih preduzeća kako bi se unaprijedila operativnost i finansijska efikasnost preduzeća.

Poruka je to potpredsjednika Svjetske banke za Evropu i Srednju Aziju Sirila Milera tokom razgovora sa delegacijom BiH u Vašingtonu, koju je predvodio predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić.

Razgovarali su o nastavku saradnje, te naglasili da je za ekonomski razvoj važna izgradnja infrastrukture, posebno saobraćajne, energetske, komunalne i digitalne. Bitno je, ističu, i povećanje kvaliteta sredstava za mala i srednja poduzeća, kako bi se povećavala njihova produktivnost i otvaranje novih radnih mjesta, a sa ciljem da se spriječi odlazak mladih ljudi iz BiH.

Naglasili su da su strukturalne reforme bitne za ekonomski razvoj BiH, a koje prati i finansijska pomoć.

Zvizdić i Miler su se složili da među glavnim prioritetima Svjetske banke treba da budu projekti koji imaju direktni uticaj na kvalitet života građana i projekti koji će ubrzati ekonomski rast i povećati zapošljavanje.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

M.

Putin: Ukidanje prava veta uništilo bi Ujedinjene nacije

M.

Tiodorović: Kovid propusnice važiće deset dana, potom slijede oštrije mjere

M.

Ostavite komentar