Svjedočili službenici MUP Srpske: Nastavljeno suđenje optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Svjedočili službenici MUP Srpske: Nastavljeno suđenje optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića

U nastavku suđenja optuženima za teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića danas su u Okružnom sudu Banjaluka saslušani službenici MUP-a Republike Srpske.

Oni su svjedočili na poziv odbrane optuženog Rodoljuba Gajića, bivšeg radnika Sektor sekjuritija, koji se tereti da je uoči ubistva odavao informacije o kretanju Krunića.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Stevo Stupar, službenik MUP izjavio je da je u vrijeme ubistva Krunića i Pavlovića radio u Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP RS.

Na pitanja Marinka Brkića, advokata optuženog Gajića, svjedok je potvrdio da je u maju 2019. godine dobio naredbu da dovede Gajića u prostorije Uprave.

– Nakon ubistva Krunića obavljali smo službene radnje, među kojima je bilo i pozivanje više lica na razgovor, pa i Rodoljuba Gajića- prisjetio se Stupar.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Dodao je kako mu je tadašnji načelnik Jedinice za operativnu podršku Dragan Dukić saopštio da je slučaj hitan.

– Dukić nam nije pričao pojedinosti, ali je reako da se hitno mora Gajić dovesti u službene prostorije, jer se na neki način dovodi u vezu sa ubistvom Krunića – izjavio je Stupar.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Benedi Đukanović

On je istakao da je sa dvojicom kolega otišao do kuće Gajića, te da ga je doveo u prostorije Uprave, gdje su ga predali drugim kolegama.

Priču Stupara potvrdio je i njegov tadašnji radni kolega Mirko Milutin koji je danas takođe saslušan u Okružnom sudu Banjaluka.

Osim Gajiću, zbog teškog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića optuženi su još i Benedi Đukanović, koji je označen kao direktni izvšrilac, te Emilio Baldo, saučesnik.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

Nermin Nikšić kandidat za premijera FBiH

Vanja A

Lučić prebačen u Tužilaštvo, danas odluka o pritvoru

Vanja A

Devastirana Saborna crkva u Mostaru

Vanja A

Ostavite komentar