Svjedoci o napadu na Sarajliju u Splitu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Svjedoci o napadu na Sarajliju u Splitu

Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, izašao sam sa posla na pauzu i prilazi mi neki momak star dvadesetak godina, normalno obučen ali potpuno krvavog lica i glave – počinje svoju priču za Slobodnu Dalmaciju jedan od svjedoka današnjeg brutalnog napada na mladića iz Sarajeva u Splitu.

– Vidio sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, vjerovatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv. Samo mi je rekao: Zovite hitnu…. – priča Splićanin, zaposlenik jedne od telekomunikacionih kompanija koji se nešto prije 13 sati zatekao na putu i ugledao zastrašujući prizor.

On kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li da hoda te su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine.

Tokom hodanja pretučeni mu je mladić ispričao kao je stajao na autobuskoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.
– Ne znam je li im što odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam ga to stigao pitati. Ali uvjeren sam da su ga, osim nogama i šakama, tukli s nečim, onu reznu ranu na tjemenu zadalo je neko sredstvo. Uspio mi je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati. Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao. Uspjeli smo doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji mi je rekao da ga moram odvesti na Firule. Kad sam rekao da ja ne mogu, onda su se smilovali i odveli ga oni – govori Splićanin dodajući kako je poslije s prozora iz kompanije vidio da se na autobuskoj stanici pojavila policija.

(Slobodna Dalmacija, Radio Sarajevo)

Danas objavljeno

SZO se opet oglasila o omikronu

M.

Peskov za ruske medije: Sastanak Dodika i Putina bio koristan i temeljan

M.

SIPA: Slobode lišeno sedam osoba, među njima i Goran Sarić

M.

Ostavite komentar