Svjedoci o napadu na novinara BN TV - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Svjedoci o napadu na novinara BN TV

U banjalučkom Okružnom sudu danas je saslušanjem svjedoka tužilaštva nastavljeno suđenje bokseru Marku Čoliću optuženom da je zajedno sa odbjeglim Nedeljko Dukićem pokušao ubiti novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

U sudnici danas su najviše govorilo o metalnoj palici kojom je pretučen novinar BN TV Vladimir Koavčević. Metalna palica je, prema izjavi svjedoka, pronađena sledeći dan i to sasvim slučajno.

Jedan od svjedoka Dragan Matić, vlasnik fiorme ‘’Tip- Top’’, ispričao je da je dan nakon napada imao telefonski poziv od nepoznate osobe, da njegova firma očisti krv ispred zgarde gdje je pretučen Kovačević.

Kada je, kako je naveo, došao u ulicu vidio je ispred ulaza ženu koja je već čistila krv.

”Dok sam stajao s njom ispred zgrade, vidio sam uz sami ivičnjak na parkingu crnu palicu, iskrivljenu na vrhu. Ona je rekla da će pozvati oca da mu to prijavi”, rekao je Matić.

Drugi svjedok Snježana Macanović godinama čisti dva ulaza u zgradi, među kojima je i onaj gdje živi Vladimir Kovačević.

’’Sledeći dan sam izašla da bacim smeće iz stana. Kada sam se vraćala na ulaznim vratima u zgradu sam vidjela krv. Otišla sam u podrum, nasula vode u kantu i otišla da očistim krv. Na ulaznim vratima su bile kapljice krvi, a na ulazu u zgradu je bilo više krvi. Dok sam stajala sa čovjekom iz ’’Tip – Top’’ firme vidjeli smo palicu”, kazala je ona i navela da je pozvala Vladimirovog oca, koji je sišao i pozvao policiju.

Među svjedocima bili su i Miroljub Jurić, vlasnik kluba “Balkan” i Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, a u kojem su kao redari radili i Marko Čolić i Nedeljko Dukić. Potvrdili su da su Čolića i Dukića viđali zajedno i van radnog vremena.

Žarko Kovačević je potvrdio da je Marko Čolić u noći kada je pretučen novinar BN TV došao na radno mjesto, ali se nije mogao sjetiti tačno u koje vrijeme.

Za Nedeljkom Dukićem je raspisana potjernica.

BN TV

Danas objavljeno

Putin potpisao dekret o kontroli elektrane Zaporožje

M.

Vladajuća koalicija u Srpskoj protiv ponavljanja izbora

M.

CIK: Preuranjeni zahtjevi za prigovore

M.

Ostavite komentar