19. Februara 2020.

Svjedoci na suđenju za milionsku štetu gradu Banjaluci

Big Portal

Radojičić i Gavranović pojaviće se na sljedećem zakazanom ročištu 6. marta.

Na suđenju pred Okružnim sudom u Banjaluci juče su kao svjedoci odbrane saslušane Ljilja Mitrović i Suzana Vuković.

Mitrovićeva, koja je radila kao građevinsko-arhitektonski vještak, kazala je da je obavljala vještačenje zemljišta i imovine u krugu preduzeća “Građa”.

“Tada sam utvrdila da je zemljište ove firme na lokaciji u Pilanskoj ulici u vrijeme vještačenja bilo izgrađeno građevinsko zemljište”, kazala je Mitrovićeva.

U ovom predmetu optuženi su Aleksandar Deurić, bivši pomoćnik direktora u RUGIPP-u, Dragan Grulović, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIPP-u, te radnice Doris Kremenović i Željka Milinković.

Četvorku terete da je oštetila grad Banjaluku za oko 7,43 miliona KM, te za zloupotrebu službenog položaja u predmetima “Naš dom” i “Građa” i trgovinu uticajem u predmetu “Varnica Marija”.

Deurića, Grulovića i Kremenovićevu terete da su nezakonito omogućili da firma “Naš dom” stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćnim objektom u Grčkoj ulici, čime su im pribavili oko 2,18 miliona KM. Grulovića i Kremenovićevu dodatno terete i da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva nad parcelom od 33.000 kvadrata, čime je Banjaluka oštećena za oko 5,25 miliona KM.

Grulović i Milinkovićeva optuženi su da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija”, koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo.

(Nezavisne)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare