Svjedoci na suđenju za milionsku štetu gradu Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka Republika Srpska / BiH Vijesti

Svjedoci na suđenju za milionsku štetu gradu Banjaluci

Sadašnji i bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Slobodan Gavranović biće svjedoci odbrane na suđenju nekadašnjim funkcionerima i radnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) u Okružnom sudu, koje terete za milionske malverzacije na štetu grada Banjaluke.

Radojičić i Gavranović pojaviće se na sljedećem zakazanom ročištu 6. marta.

Na suđenju pred Okružnim sudom u Banjaluci juče su kao svjedoci odbrane saslušane Ljilja Mitrović i Suzana Vuković.

Mitrovićeva, koja je radila kao građevinsko-arhitektonski vještak, kazala je da je obavljala vještačenje zemljišta i imovine u krugu preduzeća “Građa”.

“Tada sam utvrdila da je zemljište ove firme na lokaciji u Pilanskoj ulici u vrijeme vještačenja bilo izgrađeno građevinsko zemljište”, kazala je Mitrovićeva.

U ovom predmetu optuženi su Aleksandar Deurić, bivši pomoćnik direktora u RUGIPP-u, Dragan Grulović, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIPP-u, te radnice Doris Kremenović i Željka Milinković.

Četvorku terete da je oštetila grad Banjaluku za oko 7,43 miliona KM, te za zloupotrebu službenog položaja u predmetima “Naš dom” i “Građa” i trgovinu uticajem u predmetu “Varnica Marija”.

Deurića, Grulovića i Kremenovićevu terete da su nezakonito omogućili da firma “Naš dom” stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćnim objektom u Grčkoj ulici, čime su im pribavili oko 2,18 miliona KM. Grulovića i Kremenovićevu dodatno terete i da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva nad parcelom od 33.000 kvadrata, čime je Banjaluka oštećena za oko 5,25 miliona KM.

Grulović i Milinkovićeva optuženi su da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija”, koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar