Svjedočenja očevidaca LEDE KRV U VENAMA: Vlasnik picerije UPUCAN U GRLO pred suprugom - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Svjedočenja očevidaca LEDE KRV U VENAMA: Vlasnik picerije UPUCAN U GRLO pred suprugom

Baranin Jovan Đurović teško je ranjen u pucnjavi koja se danas oko 16 sati dogodila u piceriji u Amsterdamu, a vlasnik lokala Goran Savić je ubijen. Jovan je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog…

Baranin Jovan Đurović teško je ranjen u pucnjavi koja se danas oko 16 sati dogodila u piceriji u Amsterdamu, a vlasnik lokala Goran Savić je ubijen.

Jovan je brat Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine, a koji je bio blizak šefu zemunskog klana Luki Bojoviću.

Kako prenosi holandski Telegraf, žrtva je 49-godišnji Goran Savić, vlasnik ugostiteljskog objekta u kojem se desila pucnjava, saopštila je policija u srijedu uveče. Savić je preminuo od povreda uprkos pokušaju reanimacije.

To je treći bivši Jugosloven u godinu i po dana koji je ubijen u Amsterdamu. Prošle godine u martu Goran Tasić (46) likvidiran je u Sloterdijku, dok je Hrvat (62) upucan nekoliko mjeseci kasnije u italijanskom restoranu na prestonici Betovenstrat.

– Odjednom sam čuo pucnjavu. Prilično smo šokirani – rekao je vlasnik restorana u blizini.

Sat vremena prije ubistva, Savić, za koga kažu da je do prije nekoliko godina živeo u Nišu, je sjedio u lokalu i pio kafu. U jednom trenutku, muškarac je ušetao u lokal i zapucao.

– Upucao je vlasnika picerije. Naš kuvar je u prvi mah pomislio da nije neko u kuhinji nešto ispustio, a onda je shvatio da su to bili pucnji. Jedan muškarac je istrčao napolje vrišteći – rekao je menadžer obližnjeg lokala.
Jedan od svjedoka kaže da je Savić upucan u grlo pred ženom.

Policija je ranije saopštila da su osumnjičeni ili više njih uletjeli u “folksvagen” sa belgijskih registracionih oznaka. Dva mladića koja su biciklima prolazila tom ulicom čula su pucnje.

– Vidjeli smo čovjeka kako leži na zemlji okružen grupom ljudi. Svi su bili šokirani – rekao je jedan od njih.

Holandski mediji prenose da je policija uhapsila jednog osumnjičenog, koji je pucao na policiju tokom privođenja.

(Blic)

Danas objavljeno

Konteu tijesnom većinom izglasano povjerenje

M.

EU od Dodika traži preuzimanje odgovornosti

M.

EU kritikuje Hrvatsku

M.

Ostavite komentar