6. Maja 2020.

Svinjsko pečenje sa prelivom od senfa i džema

Big Portal

Sastojci:

– 1,5 kg svinjetine od plećke

– 10 karanfilića

– 2 kašičice soli

– 500 ml piva

– 3 srednje glavice luka

– 2 krompira

– 2 paškanata

– malo cimeta

– malo anisa

– 2 kašičice slačice  

Za preliv:

– 175 ml proceđene supe

– 1/2 kašičice ljutog senfa

– 1 kašika kiselkastog džema  

Priprema:

Meso očistiti od kostiju. Izmrvite karanfilić u avanu, pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso. Stavite meso u dubok pleh, kožica na dole i pecite oko sat, sat i po.

Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice. Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.

Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto.

Prespite u sosijeru. Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta – uključite gril.

Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare