Sastojci:
– 1,5 kg svinjetine od plećke
– 10 karanfilića
– 2 kašičice soli
– 500 ml piva
– 3 srednje glavice luka
– 2 krompira
– 2 paškanata
– malo cimeta
– malo anisa
– 2 kašičice slačice
Za preliv:
– 175 ml proceđene supe
– 1/2 kašičice ljutog senfa
– 1 kašika kiselkastog džema
Priprema:
Meso očistiti od kostiju. Izmrvite karanfilić u avanu, pa ga izmešajte sa solju i dobro utrljajte u meso. Stavite meso u dubok pleh, kožica na dole i pecite oko sat, sat i po.
Za to vreme očistite povrće i isecite na kockice. Izvadite pleh, poređajte povrće i sve prelijte pivom.
Pecite oko pola sata pa izvadite povrće i meso, a u pleh dodajte supu, džem, senf, cimet i anis. Sve dobro izmešajte i zagrejte na ringli da bude vrelo i gusto.
Prespite u sosijeru. Ako vam se čini da pečenje još nije reš, vratite ga u pleh da još par minuta – uključite gril.
Servirajte sa povrćem i sosom, a naročito je ukusno sa knedlama.
Prijatno!