31. Oktobra 2020.

Svinjski medaljoni u sosu od limuna i pavlake

Big Portal

Sastojci:

– 600 g svinjskog filea

– 50 ml ulja

– 1 limun

– so, biber

– 10 g brašna

– 100 ml belog vina

– 150 ml pavlake za kuvanje

– 20 g maslaca

– peršun

– 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

Meso nasecite na 12 manjih odrezaka. Malo ih rastanjite tučkom za meso, natrljajte suvim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajtejednim delom limunovog soka.

Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.

Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrejanom tiganju, i to sa pobrašnjenom stranom prema dole.

Kada odresci poprime s obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.

Pred kraj umešajte pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog biljnog začina.

Sve zajedno malo prokuvajte, a pred kraj dodajte maslac.

Prijatno!

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare