Sastojci:
– 600 g svinjskog filea
– 50 ml ulja
– 1 limun
– so, biber
– 10 g brašna
– 100 ml belog vina
– 150 ml pavlake za kuvanje
– 20 g maslaca
– peršun
– 1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema:
Meso nasecite na 12 manjih odrezaka. Malo ih rastanjite tučkom za meso, natrljajte suvim biljnim začinom i solju, pa sve poprskajtejednim delom limunovog soka.
Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje.
Nakon toga ih pospite brašnom i pržite u zagrejanom tiganju, i to sa pobrašnjenom stranom prema dole.
Kada odresci poprime s obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju.
Pred kraj umešajte pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog biljnog začina.
Sve zajedno malo prokuvajte, a pred kraj dodajte maslac.
Prijatno!
Izvor: N1