25. Januara 2021.

Svinjski file u panceti

Big Portal

1 svinjski file (oko 400 g)

So

4-6 tankih ploški slanine

2 kašike maslinovog ulja

1-2 kašike viskija

File očistite od suvišne masnoće i žilica i posolite. Na podlogu stavite ploške pancete u nizu te na njih položite file. Zarolajte i pričvrstite ga pomoću kuhinjskog konca. Položite ga u posudu za pečenje prekrivenu papirom i pecite oko 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni Celzijusa. Smanjite temperaturu i pecite još 15 minuta. Kad je pečen, ostavite ga neka stoji pet minuta, a zatim narežite na četiri komada.

U sok od pečenja dodajte maslinovo ulje i viski. Prilikom posluživanja meso prelijte umakom.

Poslužite uz krompir-pire s maslacem i pospite sjeckanim vlascem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare