Svijet je šokirala vijest o blizancima koji su dobili imena KORONA i KOVID: Priča je sada dobila OBRT - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Svijet je šokirala vijest o blizancima koji su dobili imena KORONA i KOVID: Priča je sada dobila OBRT

Majka otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece

NAKON što je novinska agencija iz Indije objavila vest da su roditelji u ovoj zemlji odlučili tek rođenim blizancima dati imena Korona i Kovid, to je isto dana preneto od strane stotina medija širom sveta.

Naknadno je ustanovljeno da su roditelji, ipak, odustali od ovog predloga, odnosno da blizanci nisu dobili pomenuta imena.

Majka Preti Verma (27) za “Hindustan Times” otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece.

– Blagoslovena sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima, pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji – rekla je Preti.

Međutim, jedino portal “India Today” je odlučio da proveri istinitost navoda o imenima blizanaca. Razlog je verovatno bila činjenica da su se u originalnom članku nalazile napomene o tome da su roditelji “zasad” blizance nazvali tako, te da će “možda promeniti tu odluku” – što sugeriše da blizanci ipak nisu “dobili” ova imena, nego da se radi o predlogu i privremenim imenima, koja nisu u zvaničnim dokumentima. Ovaj portal je naveo da su roditelji odlučili “da taj predlog neće razmatrati”, te bebe na kraju nisu dobile imena Korona i Kovid. Jasno je da bi zaista donesena odluka o ovakvim imenima bila zastrašujuća.

(Raskrinkavanje.ba)

Danas objavljeno

Izašao novi trejler za film “Betmen” – pogledan je deset miliona puta

V.R.

Pogledajte reakciju psa nakon što je uhvaćen u krađi hrane

V.R.

Ovo su znaci da se ponašate kao njegova majka, a ne kao partnerka

V.R.

Ostavite komentar