"Svijet je dovoljno patio. Huawei ima rješenje" - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

“Svijet je dovoljno patio. Huawei ima rješenje”

Američke zabrane, blokade i ograničenja, u poslednjih godinu dana doneli su mnogo problema kineskoj kompaniji. Međutim, Huawei je odlučio da uzvrati udarac.

Tako se rotirajući predsednik kompanije Huawei, Guo Ping, osvrnuo na trenutnu situaciju.

“Svet je dovoljno patio. Verujem da Huawei ima rešenje za probleme sa kojima se vrhunski telefoni današnjica susreću”, rekao je Guo prilikom obraćanja zaposlenima.

Podsetio je, tom prilikom, i razvoj HMS kako bi se “neutralisao” nedostatak google servisa, a rekoa je i da trenutno više od 600 miliona ljudi koristo HMS i Harmony OS.

“Svetu je potreban novi operativni sistem. Huawei je pomogao da Android uspe, pa ne vidim zašto to ne bismo mogli da uradimo i sa sopstvenim operativnim sistemom”, rekao je.

Čelnici kineske kompanije do sada su uglavnom bili umereni i suzdržani kada je u pitanju čitava “Huawei-Google” situacija. Mogućnost da se saradnja nastavi nijednom nije bila potpuno isključena, ali sada izgleda da se to ipak neće dogoditi u bliskoj budućnosti, piše Forbs.

“Možemo da imamo dva operativna sistema, svet je na to spreman. Huawei će da preživi i da preuzme primat, iako je okruženje izuzetno neprijateljski raspoloženo”, zaključio je Guo.

B92

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar