"Svi znaju šta su Borac i Jugoplastika bili u staroj Jugoslaviji" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Svi znaju šta su Borac i Jugoplastika bili u staroj Jugoslaviji”

Košarkaški klub Borac iz Čačka od sledeće sezone biće novi član regionalne ABA lige.

Nakon Škupštine ABA lige na kojoj je odlučeno da se sezona 2019/20 otkaže, da nema šampiona i ispadanja, doneta je i odluka da će u narednoj sezoni prevenstvo biti prošireno na 14 klubova.

Dva nova člana regionalne lige biće čačanski Borac i Split, kao dve najbolje rangirane ekipe iz ABA 2, koje su dobile specijalne pozivnice.

Predsednik UO KK Borac Predrag Pantović nije krio zadovoljstvo što je čačanski klub novi član jadranske elite.

Primio sam prve čestitke za plasman u elitu regionalne lige od članova ABA takmičenja. Igrama i rezultatima u ligaškom delu ABA 2 takmičenja zaslužili smo mesto u eliti. Teritorija koju pokriva ABA liga ima kvalitet za 14 timova. Mislim da je to prava mera. Split i Borac će doprineti kvalitetu lige, ali i poseti. Svi znaju šta su bili Jugoplastika i Borac u staroj Jugoslaviji“, rekao je Pantović za klupski sajt.

“Trudićemo se da budemo dobri domaćini, kao do sada, i još bolji. Skupština ABA lige je izglasala odluku punim srcem. Posle tri godine konačno smo dosanjali san. Plasirali smo se u ABA ligu. Čestitam igračima, trenerima, svima u klubu, navijačima”.

Predsednik Borca naglašava da ce nakon ove odluke u klubu krenuti da razmišljaju o koracima bitnim za narednu sezonu.

“Već razmišljamo o budućim koracima. Znamo da ce biti teže, naročito nakon epidemije virusa korona. Međutim, svima ce biti teže, ne samo nama. Možda će ovo motivisati nove sponzore, možda se vrate neki stari. Vreme je za malo slavlje“, zaključio je Pantović.

Danas objavljeno

Traje sjajna Zvezdina serija!

Vanja A

Šta to teniski moćnici iz ATP-a skrivaju od cijelog svijeta?

Vanja A

„Luka je poseban, poput Lebrona i Kobija“

Vanja A

Ostavite komentar