"Svi su se smijali Novaku, ali ja, bogami, nisam" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Svi su se smijali Novaku, ali ja, bogami, nisam”

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić je rekao da ga je Novak Đoković fascinirao svojom ličnošću. Najbolji teniser sveta je brusio svoj talenat na Pilićevoj akademiji, od svoje 13. godine. “Kad je došao sa 13 godina, nisam imao pojma da bi mogao da bude vrhunski igrač, a kamoli broj jedan. U…

Hrvatski teniski trener Nikola Pilić je rekao da ga je Novak Đoković fascinirao svojom ličnošću.

Najbolji teniser sveta je brusio svoj talenat na Pilićevoj akademiji, od svoje 13. godine.

“Kad je došao sa 13 godina, nisam imao pojma da bi mogao da bude vrhunski igrač, a kamoli broj jedan. U tim godinama niko ni za koga ne može reći da će biti najbolji na svetu. Tako sam se zaleteo s onim Gulbisom kad je imao 16 godina i rekao da će biti top 10 igrač pa sam čekao do njegove 26. godine. Ipak, Novak me od prvog dana fascinirao svojom ličnošću koju ima i danas. Bio je fantastično dete, inteligentno, pametno, dobro i, što je najvažnije, zahvalno. Moja supruga ga je obožavala i jako cenila jer se ponašao kao pravi momak“, rekao je Pilić.

Novak je verovao da će jednog dana biti najbolji na svetu. Mnogi su mu se smejali, ne i Pilić.

“Strašno mnogo smo radili. Kad je došao, nije znao ni servis ni volej, menjali smo i grip, ali je imao neizmernu želju za učenjem. Kad je imao 15 godina, znao sam da će biti pravi igrač. Nisam mislio da će biti broj jedan ili broj tri, ali bio sam siguran da će postati pravi profesionalac. Jednom dok je bio mlađi, rekao je da je njegov cilj da bude najbolji na svetu. Svi su mu se smejali, ali ja bogami nisam. Ne mogu reći jesam li verovao u to, ali sam ga pustio da sanja jer je imao razloga za to”, kaže Pilić.

Pilić kaže da je zahvalan na prilici da radi sa Novakom.

“Zahvalan sam što sam imao priliku raditi s takvim igračem, takvim detetom. Na svaki trening je dolazio pola sata ranije, nije bilo šanse da zakasni. Nikad ništa nije zaboravio, ni najmanju sitnicu i uvek je bio maksimalno koncentrisan na trening. Jako rano je neke stvari podigao na vrlo visoki nivo. Ambicija, karakter, psiha, inteligencija, lukavost… Sve to je imao već kao klinac”, istakao je Pilić.

Iskusni trener je oduševljen finalnim duelom najboljeg tenisera sveta i Rodžera Federera na najprestižnijem Gren slem turniru.


“Veličanstveno… Žao mi je što je neko morao da izgubi. Ako je neki meč trebalo da ima dva pobednika, onda bi to bio ovaj. Oni igraju možda najbolji tenis na svetu. Nagledao sam se mečeva, ovaj je možda najbolji. Ako bih morao da zamerim nešto, Novak je slabo servirao, ali je bio fantastičan sa osnovne linije. Čini mi se da Federer nikada u životu nije imao tako dobar bekhend. To je bio predivan meč
“, rekao je Pilić.

Istakao je i da je teško odrediti ko je bolji igrač.

“Navijao sam za Novaka, bio je moj igrač, ali mnogo poštujem Federera. Mislim da je teško izvesti nekakav zaključak u toj raspravi. Pogledajmo Federera. Čovek ima 20 grend slemova, najviše sedmica je bio na broju jedan, najviše finala, više titula od konkurenata, a sve to s 37 godina. To je neverovatno. S druge strane, kad igra tenis u svojoj šestoj brzini, Đoković je najbolji igrač na svetu. Kad pogledate njegov međusobni skor sa Nadalom i Federerom, u plusu je s obojicom što je impresivno. Izjednači li se s Federerom po broju titula, onda bismo mogli da govorimo da je najveći u istoriji. Novak ima pet godina manje i ako bude zdrav, mislim da može prestići Rodžera, ali moraćemo za to da pričekamo. Ne bih nekim komentarom želeo da povredim nijednog iz velike trojke”,
 naveo je Pilić.

Dodao je i da smatra da Đoković igra najbolji tenis.

“Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gde hoće. To svi znaju. Evo, ako baš insistirate, Rodžer igra najlepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći”, rekao je Pilić.

Danas objavljeno

Zvezda predstavila novi dres: “Nebo se otvorilo”

Zeljka

Junak Hrvatske u čudu: Bio sam iznenađen promjenom u timu Srbije

Zeljka

Ivanišević u euforiji zbog Hrvata – odgovorili mu Novakovi navijači

Zeljka

Ostavite komentar