"Svi putevi su me vodili ka kriminalu, sada sam cijeloj porodici kupio po kuću" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Svi putevi su me vodili ka kriminalu, sada sam cijeloj porodici kupio po kuću”

Brazilski fudbaler Rišarlison govorio je o tome kako troši svoj novac, pa se prisetio teških momenata tokom odrastanja i adaptacije kroz koju je morao da prođe.

Napadač Evertona je neretko govorio o poteškoćama koje je imao odrastajući u Brazilu.

Kako kaže, kada je bio mali nije imao “ništa”, a sada ima “gotovo sve”.

“Praktično nisam imao ništa tokom detinjstva, a sada, odjednom, imam gotovo sve. To cenim i razmišljam o svojoj budućnosti”, rekao je Rišarlison za “O Globo” i nastavio:

“Ne želim da kupim skupa kola. Investiram u nekretnine i ostale stvari vezane za budućnost, kao ovaj apartman (velik dupleks u Rio de Žaneiru u kojem je pravljen intervju). Majci, ocu, ujaku, baki… Svima sam im već kupio kuću. Moji ujaci i stričevi imaju kola, moja mama voli motore, pa sam joj kupio jedan. Moja sestra ima troje dece i mogu da im pomognem sa zdravljem i obrazovanjem”.

Kada je ekipa “O Globo” ušla u Rišarlisonov apartman zatekla je tri čoveka kako igraju video-igre. Jedan je bio njegov ujak, a dvoje prijatelji iz detinjstva.

“Prijatelji sa kojima sam igrao fudbal sada rade u supermarketima, neki na plantažama. Mnogi sa ulice su sada u zatvoru. Moj put je imao samo jedan smer – ka kriminalu – ali ujak me je savetovao, imao sam i Fidela, trenera koji je bio policajac, koji mi je govorio da sam talentovan. Fudbal me je izveo na pravi put”,
 priseća se 22-godišnjak iz Nova Venecije.

Rišarlison otkriva da mu je adaptacija na Englesku lako došla.

“Na terenu se ničega ne plašim. Radim ono što volim, a plašim se samo povrede. Bilo mi je teško da se naviknem na hladnoću, ali često vidim igrače koji pričaju o depresiji, adaptaciji… To nije bio problem za mene. Ja nikada nisam bio dete koje će stalno biti kod kuće, već sam bio na ulici sa prijateljima”, podvlači razgovor Rišarlison.

Danas objavljeno

Stojković u gostima kod predsjednika UEFA

Zeljka

“Treba promijeniti pravila – ne samo zbog Đokovića”

Zeljka

Jokić od koša do koša za pet sekundi

Zeljka

Ostavite komentar