Svi osumnjičeni u predmetu Memić na slobodi - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Svi osumnjičeni u predmetu Memić na slobodi

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za produženje pritvora osumnjičenih u predmetu “Memić”, te je naređeno da svi budu pušteni na slobodu.

Kako je za N1 potvrdio Ermin Gačanović, advokat Hasana Dupovca, pritvor im je zamijenjen mjerom zabrane napuštanja mjesta prebivališta.

“Odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH da se produži pritvor osumnjičenim u predmetu Dženan Memić. Oni su već u proceduri da budu otpušteni iz pritvora”, kazao je Gačanović.

Podsjetimo da je Tužilaštvo tražilo da se produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici.

Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović se nepotvrđenom optužnicom terete da su od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine, u Velikoj Aleji na području općine Ilidža, zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Danas je ranije advokat Goran Dragović potvrdio da je Alisa puštena na slobodu, međutim, nakon zahtjeva odbrane da svi osumnjičeni budu oslobođeni, Sud BiH je donio ovu odluku.

N1

Danas objavljeno

Banjaluka: Nasmrt izboden mladić, poznat identitet

Vanja A

Snažan zemljotres ponovo uzdrmao Stolac

Vanja A

Drama u centru Sarajeva: Pucali na autobus, putnici prestravljeni pobjegli

Vanja A

Ostavite komentar