Svi osnovci u školskim klupama, osim u Trebinju - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Svi osnovci u školskim klupama, osim u Trebinju

Učenici osnovnih škola, od šestog do devetog razreda u Srpskoj, danas se vraćaju u školske klupe, osim trebinjskih osnovaca, koji će zbog epidemiološke situacije nastavu i dalje pratiti od kuće.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske podsjećaju da su Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zadužene sve vaspitno-obrazovne ustanove i lokalni štabovi da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ako bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

Za učenike srednjih škola i studente i dalje će biti organizovana nastava na daljinu.

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila.

Istakla je da u ovom polugodštu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivićeva je najavila da 26. aprila počinje proljećni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.

Danas objavljeno

Hamas raketirao Tel Aviv, najmanje jedna žrtva

M.

Visoki predstavnik ne može biti nadređen Srpskoj

M.

Austrijanac osuđen da je namjerno zarazio bivšu suprugu koronavirusom

M.

Ostavite komentar