15. Marta 2021.

Svi je bacaju, a ona pozitivno utiče na zdravlje: Uključite koru od banane u ishranu

Big Portal

Kora banane ima izvrsna svojstva jer sadrži puno vlakana koja utiču na mršavljenje, zatim postoje vitamin B i vitamin C, koji imaju moć da ulepšaju kožu, a kora banane takođe poboljšava unos magnezijuma i kalijuma.

Međutim, Suzi vam ne savetuje da koru jedete “sirovu”, već da je uključujete u neka jela. Takođe je predložila nekoliko ideja koje mogu da posluže kao savršen doručak ili međuobrok, a druga prednost je što možete da ih pripremite dan ranije i odnesete na posao i da imate više vremena tokom užurbanog jutra.

Nutricionistkinja je podelila recept. Skuvajte koru banane da omekša i ubacite u smuti, kari ili kolač. Nećete promeniti ukus jela, a dodaćete volumen.

“Ako pravite smuti, stavite celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno fino iseckali. Možete da stavite kuvanu koru u mafine i hleb od banane”.

Takođe je otkrila da je zelenilo bogato aminokiselinom triptofanom koja pomaže u kvalitetnijem snu. Druga ideja je za pripremanje mesa, jer meso možete da pržite na kori od banane kako bi ostalo sveže i sočno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare