Svi izvođači spremni: Zimska služba u pripravnosti zbog najavljenog snijega - BIGportal.ba
Banja Luka

Svi izvođači spremni: Zimska služba u pripravnosti zbog najavljenog snijega

U skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se očekuju snježne padavine, banjalučka zimska služba je u pripravnosti i spremna je da interveniše u slučaju potrebe.

Zbog kiše, nadležne gradske službe su i večeras na terenu, prije svega, u naselju Dragočaj.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve rekli su da kada je riječ o zimskoj službi – svi izvođači su spremni da brzo reaguju, posebno u višim dijelovima grada gdje je i tokom prethodnih dana već bilo intervencija.

Oni su podsjetili da su zadaci zimske službe mašinsko čišćenje snježnih padavina sa ulica, trotoara, trgova, mostova, te lokalnih i nekategorisanih puteva, ali i sprečavanje nastanka poledice posipanjem soli i abrazivnog materijala istakavši da je zimska služba već intervenisala na prostoru manjačkog platoa, a na gradskom području u višim predjelima odnosno na području Ponira, Debeljaka, Starčevice s ciljem prevencije i sprečavanja poledice.

Podsjećamo, za ovu sezonu u vozila zimske službe uveden je sistem za praćenje – GPS, kako bi nadležne gradske službe u svakom trenutku imale uvid gdje se vozila nalaze, što će doprinijeti efikasnijem radu, dok je naredni korak uvođenje mjerača soli, kako bi se imao uvid u tačnu potrošnju.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Za most u naselju Česma obezbijeđeno pet miliona KM

M.

Profesor Levajac plijenio harizmom: Njegovi najbolji tekstovi bili su o događajima sa đacima i kolegama

M.

Da Trapisti postanu turistička destinacija: Raspisan tender za obnovu starog mosta

M.

Ostavite komentar