Svetlana Bojković izabrana za Ninovu ličnost 2021. godine - BIGportal.ba
Ex Yu

Svetlana Bojković izabrana za Ninovu ličnost 2021. godine

Glumica Svetlana Ceca Bojković izabrana je za Ninovu ličnost 2021. godine, objavio je danas glavni urednik tog nedeljnika Milan Ćulibrk i naglasio da je redakcija odlučila da joj to priznanje dodeli imajući u vidu pojačanu svest građana o ugroženosti životne sredine i njen angažman na ekološkim protestima.

Ćulibrk je rekao da je Svetlana Bojković svojim angažmanom obeležila proteste koji su organizovani sa svešću da nema života bez zdrave životne sredine, vode, vazduha i zemlje.

„Bojković spada u kategoriju ljudi kojima to, kako se kaže, ‘i nije baš trebalo’ ali ju je unutrašnji poriv naterao na to i nema čoveka u Srbiji koji može da zaboravi sliku kada je stala ispred bagera u bari Reva, za koju ni većina Beograđana nije čula“, rekao je Ćulibrk, obrazlažući odluku redakcije o dodeli nagrade za ličnost godine.

On je na konferenciji za medije povodom dodele Ninove nagrade najavio da će priznanja pesnikinji Mileni Marković, koja je lauretkinja 68. nagrade za roman i Svetlani Bojković biti uručene kada se steknu epidemiološki uslovi za javnu dodelu tih priznanja.

Nagrada “Ninov ličnost godine” ustavnovljena je pre osam godina, a prošlogodišnja dobitnica je infektolog Lejla Ćeranić iz novopazarske bolnice.

Danas objavljeno

Ko je bila supruga čuvenog Gidre? Malo ko zna da je OVA GLUMICA osvojila njegovo srce

Zeljka

Brat Igora Starovića otvorio dušu i otkrio detalje bolesti

Zeljka

Jokić na Evroliginoj žurci

Zeljka

Ostavite komentar