Svetica u pokušaju: Bivši zaposlenik otkrio tajnu o braku Charlesa i Diane koja je sve promijenila - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Svetica u pokušaju: Bivši zaposlenik otkrio tajnu o braku Charlesa i Diane koja je sve promijenila

Princeza Diana bila je jedna od najomiljenijih članica britanske kraljevske porodice, a Britanci je, kao i njeni brojni fanovi širom svijeta nisu zaboravili ni 24 godine nakon njene smrti.

Poznato je da, uprkos udaji za budućeg britanskog kralja, ili baš zbog nje, Diana nije imala sretan život.

O Dianinom i Charlesovom braku puno se pisalo, a jednako puno prostora dobila je njegova veza s trenutnom suprugom Camillom Parker Bowles koja je Dianu koštala mnogo. Charles je javno priznao da je Dianu varao s Camillom, i to na televiziji, pokušavajući se opravdati izlikom da je njihov brak bio ‘nepopravljivo slomljen’. Charles i Diana su u vrijeme prikazivanja Charlesovog priznanja već dvije godine bili razdvojeni.

Iako je poznato da su u tom nesretnom braku oboje varali, Charles je nekako ostao zapamćen kao glavni krivac za propast njihove ljubavi, no novi istup njihovog bivšeg zaposlenika baca posve drugačije svjetlo na njihov odnos.

Naime, Allen Peters, jedan od bivših časnika kraljevske zaštite para tvrdi da nije Charles taj koji je prvi prekršio bračne zavjete.

Navodno, prije nego je nasljednik britanske krune obnovio svoju vezu s Camillom s kojom je ljubovao u mladosti, saznao je da je Diana njega prva prevarila. Peters tvrdi da je imala aferu s tjelohraniteljem Barryjem Mannakeejem, o kojoj je navodno upravo Peters obavijestio princa Charlesa.

-Popularno je mišljenje da je princ od Walesa bio prvi koji je zastranio u njihovom braku, a to definitivno nije bio slučaj. Prva je to učinila princeza. On se gospođi Parker Bowles vratio tek nakon što je saznao za njenu aferu s Mannakeejem, rekao je Peters za CNN.

Vjeruje se da je Dianina afera s Mannakeejem počela 1985. tokom jednog izleta. Godinu kasnije maknut je sa svoje pozicije i prebačen u diplomatsku zaštitu, da bi 1987., u dobi od 39 godina, poginuo u misterioznoj automobilskoj nesreći.

Petersove tvrdnje poklapaju se s tvrdnjama koje je autor Jonathan Dimbleby naveo u Charlesovoj autoriziranoj biografiji koja je objavljena 1994., a u kojoj navodi da su Charles i Camilla svoju vezu obnovili tek 1986. Allan Peters tvrdi da mu je sama Diana priznala da je ‘u nekakvom odnosu’ s Mannakeejem.

-Počeo sam primjećivati da se ona neobično ponaša kad god smo u njegovoj blizini pa sam odlučio porazgovarati s njom o tome. Prvo je to 20 minuta odlučno poricala, ali onda mi je rekla tačno što se dešava- da je ona s Mannakeejem u nekakvom odnosu, priča Peters.

Dodao je da je i Charles primijetio Dianino čudno ponašanje, te da ga je pitao o tome na što mu je Peters navodno odgovorio da bi bilo bolje da o tome razgovara s princezom.

-Pa pokušao sam to, ali čini mi se da je uznemirava činjenica da ćemo premjestiti Barryja Mannakeeja. Ako je ona tako uzrujana, Barry ne može ostati ovdje, navodno mu je rekao Charles.

-U tom sam mu trenu bio prisiljen reći: ‘Gospodine, ako on ostane, bojim se da ću ja morati otići’. Mislim da je u tom trenu shvatio. Bio je zaista šokiran i očigledno jako uzrujan, priča Peters.

Izvor: Story.hr

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar