Sveti sinod pozvao na poštovanje propisanih mjera - BIGportal.ba
Region Vijesti

Sveti sinod pozvao na poštovanje propisanih mjera

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve pozvao je danas pravoslavne vjernike na odgovornost i trezvenost u uslovima pojave virusa korona i apelovao da poštuju propisane preventivne mjere medicinskih i državnih organa, odnosno da ne izlažu opasnosti sebe i druge.

  • Gospod je naša Nada i naš Izbavitelj u svim nevoljama i zato treba da umnožimo usrdne molitve za obolele, a naročito za lekare i ostalo medicinsko osoblje koje nesebično čini sve što može, često izlažući i sebe opasnosti, što je takođe oblik bogosluženja i nesebično služenje ljudskom rodu – saopšteno je iz SPC.

Iz Sinoda ističu da nema mjesta panici i neprovjerenim glasinama.

Sveti sinod budno i brižno prati vijesti u vezi sa širenjem virusa korona.

  • Svima koji se bore protiv ove pošasti, a u prvom redu ljekarima i ostalom medicinskom osoblju, Sveti sinod izražava najdublju zahvalnost i poštovanje za danonoćne napore u predohrani i suzbijanju epidemije i na njih priziva blagoslov Božiji – navodi se u saopštenju.

Sveti Sinod je uputio izraze saučešća porodicama, srodnicima i prijateljima dosadašnjih žrtava virusa koje je zadesio smrtni ishod.

U saopštenju se ističe da Crkva uvijek, služeći Bogu, služi i spasenju i svakom dobru kako svojih vjernika tako i svih ostalih ljudi, a osobito u ove teške dane.

  • Poštujući značaj i dostignuća medicine, koje smatra velikim Božijim darom i velikim ljudskim podvigom, ona svojim vjernicima nudi i jedinstveni lijek besmrtnosti, sveto pričešće, kao i blagodat svojih svetih tajni i svog cjelokupnog blagodatnog dejstva – navodi Sveti sinod.

U saopštenju se ističe da treba činiti sve, kao hrišćani i ljudska bića vjerujući i znajući iz Svetog pisma da je Bogu sve moguće, pa i prevazilaženje prirodnih zakona i neprirodnih procesa.

  • Imajmo poverenja u naše ljekare, a prije svega u Gospoda našega, Ljekara duša i teijla naših – poručio je Sveti sinod SPC.

BETA

Danas objavljeno

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

U Grčkoj palo više od 75 miliona tona vode

M.

Ostavite komentar