8. Januara 2022.

Sveštenik kog nisu pustili kod Đokovića: Cijela Australija priča o ovome

Big Portal

U pitanju je protojerej-stavrofor Srpske pravoslavne crkve koji je dan kasnije ispričao zbog čega mu je bio zabranjen pristup najboljem teniseru sveta.

“Dozvolu je zatražio naš episkop iz Sidneja. On je tražio da ja posetim Novaka, ali sam dobio informaciju od gospođe Anđele iz australijskog departmana koja je rekla da zna da treba da posetim Novaka u ime SPC, ali da nažalost ne može doći do takve posete. Zabranjen je pristup, odnosno posete, za sve ljude koji žele da odu u taj pritvor. Iznenađen sam, ovo je zemlja u kojoj živim 46 godina i pastirska poseta nikome nije odbijena. Išao sam u zatvor, bolnicu, da posetim bilo koga. Nikada nisu odbijane takve posete”, rekao je protojerej-stavrofor Milorad Lončar u jutarnjem programu RTS-a.

Potom je bliže pojasnio detalje Novakovog smeštaja i, generalno, atmosferu koja vlada u Australiji.

“Novak je zapravo u pritvoru, to je centar za deportaciju, a ne hotel. Ne samo u srpskoj zajednici gde su svi upoznati sa Novakovim slučajem, cela Australija govori o ovome. Trenutno je zemlja podeljena na one koji su protiv Vlade Australije i odluke da zatvore Novaka, kao i onih koji su protiv Novaka jer navodno ne poštuje zakone u Australiji. Oni podržavaju gospodina Morisona i njegove neprihvatljive izjave o Novaku Đokoviću”, rekao je Lončar.

Australijanci su se pobunili zbog pokušaja ove posete.

“Juče sam davao izjavu za televiziju, a mnogi Australijanci su mi preko mejla slali pritužbe zbog toga što se kao sveštenik ‘zalažem da se ne poštuju zakoni’. Mediji ovde su na strani zvanične politike, a i ceo slučaj je dosta vezan za politiku. Ovo je kao neka predizborna kampanja tokom koje Morison pokazuje da su svi ravnopravni i da zakon važi za sve. Mislim da je većina Australijanaca protiv ovoga što rade Novaku. Sve je ovde do sada bilo upereno na oduzimanje slobode ljudima i oni su uspeli u tome”.

“Karakteristično je da neki ljudi u Australiji ne mogu da prihvate da Novak dolazi iz Srbije, a da je tog kvaliteta i kao čovek i kao igrač. Nisu mislili da to može da bude neko ko nije iz njihovog miljea. On je čovek od integriteta, čovek kojem ne možete da nađete manu. Oni ne mogu da istrpe to“, zaključio je protojerej-stavrofor Milorad Lončar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare