SVEKRVA JOJ NIKADA NIJE OTIŠLA NA GROB: Porodica Marjanović godinama mijenja PRIČU O JELENI - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

SVEKRVA JOJ NIKADA NIJE OTIŠLA NA GROB: Porodica Marjanović godinama mijenja PRIČU O JELENI

Na sljedećem suđenju Zoranu Marjanoviću za svirepo ubistvo supruge Jelene Krsmanović (33), zakazanom za kraj decembra, biće ispitana cijela porodica Marjanović.

Kako je na prekjučerašnjem ročištu rekla sudija Jelena Škulić, krajem decembra biće ispitani svi članovi porodice Marjanović – Zoranova majka Zorica, otac Vladimir, brat Miloš, njegova supruga Milica i Zoranov sin iz prvog braka Uroš.

Svi oni će biti saslušani kako bi bile razjašnjene sve nedoumice u ovom slučaju koji već tri i po godine potresa cijelu Srbiju.

Tokom prve godine od zločina članovi porodice Marjanović nerijetko su davali izjave za medije, i nerijetko su te izjave bile kontradiktorne i mijenjale su se s vremenom. Svi oni će sada imati priliku da sve ispričaju pred sudom.

Svi članovi porodice Marjanović su i te kako upoznati sa danom kada je Jelena brutalno ubijena. Vještačenja mobilnih telefona ukazala su da su svega 15, 20 minuta od Jeleninog ubistva bili na nasipu, te i da su njime šetali. Zoranov otac Vladimir i brat Miloš bili su prve osobe koje je Zoran pozvao, kada je, kako tvrdi, primjetio da mu nema žene.

U vezi s tim, Vladimir je mnogo puta, do hapšenja Zorana Marjanovića, istupao u medijima, davao izjave o svojoj pokojnoj snaji, a onda je nakon što mu je sin uhapšen izjavio da je “Jelena preljubnica koju je ubio beogradski tajkun”. Nakon toga, Vladimir i svi ostali Marjanovići su zanijemeli. U medijima se više nisu pojavljivali, odbijali su da daju bilo kakvu izjavu, angažovali su advokate koji su govorili umjesto njih, a od samog početka istrage sumnjalo se da svako od njih zna mnogo više nego što se čini.

U oktobru prošle godine oni su pozvani da daju iskaz u Višem javnom tužilaštvu i ispričaju sve što znaju o danu kada je Jelena, navodno, misteriozno nestala, a zatim ubijena.

Međutim, svi oni – otac Vladimir, brat Miloš, majka Zorica i sin Uroš – iskoristili su svoje zakonsko pravo i odbili da svjedoče.

Jelenin nestanak
Sve je počelo kada je 2. aprila Zoran Marjanović prijavio da je njegova supruga Jelena nestala.

On je tada reporterima Blica rekao da su on i kćerkica polako hodali za Jelenom na nasipu pored Dunava u Borči dok je ona trčala ispred njih. S obzirom na to da je ta staza duga nekoliko kilometara, govorio je da je Jelena odmakla od njih daleko i da je brzo nestala iz vidokruga.

– Mi dolazimo ovdje skoro svaki dan kako bi onda trčala. Auto parkiramo na prvoj rampi u Crveniki, Jelene trči do sljedeće rampe i vrati se nazad. Danas smo mi išli prema njoj, ali u jednom momentu smo je izgubili iz vida i poslije je više nije bilo – rekao je 2. aprila 2016. njen suprug.

Međutim, nakon što je priveden i saslušan Zoran Marjanović je tvrdio da su on i kćerkica Jana ostali na poljani da se igraju, dok je Jelena otišla da trči.

– Nekoliko minuta kasnije kada sam podigao pogled vidio sam da Jelene nigdje nema – pričao je potom Marjanović.

Ali je na ročištu u utorak rekao je drugačije:

– Perifernim vidom vidiio sam kako se Jelena penje na nasip i odlazi – rekao je juče Marjanović, a potom je nabrajao koga je sve primjetio na nasipu – ženu sa kozama, čovjeka sa štapom i, kako tvrdi, “veliki broj ljudi koje policija nije identifikovala.” On je rekao da je sve bilo “uobičajeno, dok nije shvatio da je prošlo dosta vremena, a da njegove supruge nema na vidiku”.

Vjernost
Zoran i njegova porodica često su naglašavali da je Jelena bila vjerna svom suprugu, da se nije odvajala od njega. Spekulacije koje su se pojavile nakon njenog ubistva, da ju je možda ubio ljubavnik oni su tada oštro demantovali.

– Vrlo malo smo izlazili, samo kada su njeni nastupi. Bukvalno u svemu smo bili zajedno – rekao je Zoran u svom prvom intervjuu koji je davao za medije. To je često naglašavao i njegov otac Vladimir.

Međutim, nakon što je Zoran 15. septembra uhapšen, Vladimir Marjanović odmah je rekao da njegov sin nije kriv i da je “Jelena bila u vezi sa tajkunom iz Borče, koji ju je i ubio”.

Svađe
Porodica Marjanović prvih mjeseci tvrdila je da se Zoran i Jelena nikada nisu svađali, a onda je ispitivanjem brojnih svjedoka (Jelenine sestre Teodore, frizerke i td) utvrđeno da situacija baš i nije bila takva.

Svi oni su ispričali da Jelena bez Zorana nigdje nije smjela da ode, kao i da ju je često ponižavao, govorio joj da je debela i da mora da smrša. Jelena se prijateljima žalila da ne može više to da izdrži, kao i da je ona jedina koja radi po kući i da se zbog toga osjeća jako loše.

Marjanović je prekjuče rekao da se ipak “jesu svađali”, ali, kako je naglasio, “kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu i odabir pjesama”.

Prijetnje na Fejsbuku
Nekoliko sati pošto je Jelena nestala, na nasipu u Crvenki novinari Blica prisustvovali su potrazi za njom. Zoran Marjanović rekao je tada: “Jelena je na fejsu imala dosta nekih obožavalaca, primala razne prijetnje, ‘prijelepa si’, ‘ukrašću te’, mada možda na to ne treba da se obraća pažnja”.

Međutim, nakon toga i on i njegov otac Vladimir počeli su da vrte drugu ploču – govorili su da je Jeleni neko možda i prijetio, ali da ona to nikada nije htjela da im kaže.

“Nisam silazio sa nasipa”
Zoran Marjanović je odmah nakon Jeleninog nestanka tvrdio da nikada nije ni prilazio šiblju i kanalu u kom je pronađeno Jelenino tijelo. Međutim mjesecima kasnije vještačenjem tragova na njegovim pantalonama, u kojima je bio kada je policija došla na nasip nakon prijavljivanja pjevačicinog nestanka, utvrđeno je da je blato na njegovim pantalonama indentičkog sastava kao i blato u kanalu na mjestu gdje je pronađeno Jelenino tijelo. Inače, molekularni sastav blata je drugačiji na svaki metar.

Međutim, Marjanović je juče sudiji rekao da ima objašnjenje kako se to blato našlo na njegovim pantalonama. Iako je uvijek tvrdio da nije silazio do kanala, juče je ispričao da je jutro nakon Jeleninog nestanka ipak bio na nasipu.

– Pred zoru sam ponovo otišao na nasip i po šiblju sam sa porodicom pretraživao u nadi da ću nešto pronaći – rekao je Marjanović.

Najmisteriozniji član porodice
Milica Marjanović jedan je od misterioznijih članova inače misteriozne porodice Marjanović. Ćutljiva po prirodi, izbjegavala je medije isto koliko i njen suprug, mlađi Zoranov brat Miloš, iako je svuda gdje bi išli Marjanovići i ona bila tu. Sahrane, pomeni, saslušanja, Milica je bila prisutna u svemu što se ticalo porodice njenog supruga Miloša.

Da je ona osoba od povjerenja ove porodice svjedoči i to što su je Marjanovići poslali na prepoznavanje ubijene pjevačice nakon što je Jelenino tijelo pronađeno u kanalu kod nasipa u Crvenki, iako Milica tada zvanično nije bila vjenčana sa Zoranovim bratom Milošem.

Njeno saslušanje je davno prvo predložilo tužilaštvo, međutim od toga su kasnije odustali. Milica će sada imati priliku da iskoristi zakonsko pravo da ne svjedoči, jer je udata za brata optuženog za monstruozni zločin, i vjerovatno nikada nećemo saznati šta je sve što ona o Jeleni i ubistvu zna.

Zoranova majka
Zoranova majka Zorica, koja se bavi nadriljekarstvom, uvijek je bila najkontroverzniji član porodice Marjanović. Tokom tri godine ona nikada nije davala izjave za medije, a mnogima je “bolo oči” to što nikada nije otišla Jeleni na grob, niti ni na jedan pomen, pa čak ni na sahranu. Njen suprug Vladimir nekoliko puta je rekao da ona “tamo ne smije da ode zbog posla kojim se bavi, jer je na groblju veoma loša energija”. Takođe “zbog energije” koju posjeduje, Zorica je dva puta odbila da bude podvrgnuta poligrafu. Tako da nikada nije utvrđeno da li ona nešto o ubistvu zna.

Ona nikada nije otišla ni u zatvor da posjeti sina koji je mjesece proveo iza rešetaka zbog ovog zločina. Zbog svega ovoga uvijek je ostalo pitanje da li Zorica skriva neku tajnu?

U misterioznom pismu, koje je juče stiglo u sud, nepoznati autor je nju čak označio kao naručioca Jeleninog ubistva.

Optužnica
Marjanović je optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna kćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proljetos sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset mjeseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Danas objavljeno

Pucnjava u Oslu, ubijene dvije osobe, ranjeno 14

M.

Stranke u Srpskoj ciljaju 117 poslanika, a mjesta ima za 83

M.

Patrijarh srpski Porfirije danas u Tuzli

M.

Ostavite komentar