Švedska: Nula - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Švedska: Nula

Neredi zbog kovid mera u Francuskoj, zaključavanje u Australiji, novi rekordi brojeva zaraženih u Evropi, a u Švedskoj je jedan broj pao na nulu.

Švedska je, podsetimo, stavljena na stub srama u svetskim medijima zbog opuštene politike u borbi protiv kovida. Britanski Gardijan je švedski pristup okarakterisao kao “katastrofu u najavi”, dok je CBS njuz izveštavao da je Švedska primer kako ne treba rešavati kovid krizu.

Uprkos svim kritikama, Švedska i danas ima najlabavije epidemiološke mere protiv koronavirusa, zemlja je puna turista, sve delatnosti rade, ide se u školu i sve to bez gotovo ikakvih restrikcija.

Takođe, švedski zvaničnici ne samo da ne prete uvođenjem restriktivnih mera, već ih ni ne preporučuju. I koji je rezultat?

Najnoviji podaci, uzeti poslednjih sedam dana, pokazali su da je broj preminulih od kovida 19 bio nula. I tako je bilo u svih tih prethodnih sedam dana.

Dakle, zaključuje se u tekstu portala Fee.org, i pre godinu dana bilo je jasno da su priče o “katastrofi u najavi” bez osnova i sada, godinu dana kasnije, ispostavilo se da je švedski pristup bio ispravan.

To dokazuju i mesečni brojevi, kako oni o broju obolelih, tako i oni ekonomski. Danas je Švedska slobodnija, zdravija i sa više novca nego bilo koja druga država Evrope.

Danas objavljeno

U toku hitna akcija u EU: Pozivaju ruske ambasadore

M.

CIK objavio izlaznost na izborima

M.

“Nova normalnost” Kine: Amerika sumnja

M.

Ostavite komentar