23. Januara 2021.

Sve učestaliji nemiri – građani zbog migranata spremaju noćne straže

Big Portal

Tri povređene osobe, dvojica policajaca i jedan zaposleni u Međunarodnoj organizaciji za migracije, epilog su haosa koji se dogodio u migrantskom kampu u Blažuju kod Sarajeva, u kojem je učestvovalo 2.000 migranata.

Zbog sve učestalijih napada migranata, građani poručuju da je očigledno jedina opcija da organizuju noćne straže, prenosi Dnevni avaz.

Armin Kržalić, profesor na Fakultetu za sigurnosne studije u Sarajevu i čelnik Centra za sigurnosne studije, rekao je za da je od početka migrantske krize ukazivao na pogrešan pristup upravljanja migracijama u BiH.

“Nije dobar zajednički boravak ljudi iz različitih profila i područja na jednom mjestu. Ovaj se problem mora riješiti. Migranti jesu odgovorni za ovo što se desilo, ali šta je država uradila da ne dođe do toga”, rekao je Kržalić.

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sankog kantona, koji je najviše pogođen migrantskom krizom, uputio je juče pismo institucijama BiH u kojem poziva da se zajedničkim snagama preduzmu konkretni koraci u uspostavljanju jake državne koordinacije u upravljanju migrantskom krizom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare