Sve spremno za Banjaluka fest - Kastel u potpuno novom ruhu - BIGportal.ba
Banja Luka

Sve spremno za Banjaluka fest – Kastel u potpuno novom ruhu

Banjaluka se sprema za Prvi internacionalni muzički festival – Banjaluka fest, koji će biti održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula.

Banjaluka fest dovodi fado divu Marizu, Stefana Milenkovića, Amiru Medunjanin i Radu Šerbedžiju.

Pored njih, na jedinstvenoj festivalskoj bini nastupiće i Zvonko Bogdan sa Velikim tamburaškim orkestrom.

Program festivala, pored vrhunskog kvaliteta i ekskluzivnih izvođača, pratiće i glamurozna scena tvrđave Kastel. Organizatori pripremaju tvrđavu Kastel u potpuno novom ambijentu, neviđenom do sada. Velika scena Kastela (prostora kod Kamene kuće) kao koncertna dvorana pod otvorenim nebom, pružiće potpuno drugačiji doživljaj i nesvakidašnje iskustvo muzičkog događaja.

Za savršen ambijent festival se realizuje na izuzetno visokom nivou produkcije. Publiku će dočekati velika scena po najsavremenijim standardima, specijalno dizajnirana platformu sa sjedećim mjestima, a sve će pratiti veliki broj novinarskih ekipa iz cijelog regiona.

Poznate ličnosti iz svijeta muzike, pozorišta i filma, proći će crvenim tepihom na Kastelu ovoga ljeta, kao i publika iz čitavog okruženja. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju ugođaj će upotpuniti after parti nakon koncerata.

  • Festival će biti organizovan na najvišem nivou, čemu svjedoči i sam projekat bine i specifičnog gledališta na otvorenom. Sigurni smo da će već prvo izdanje, svrstati Banjaluka fest u red najznačajnijih festivala regiona. Spremni smo i pozivamo sve da od 6. do 10. jula posjete Banjaluku, i uživaju u svemu što smo pripremili – poručili su organizatori.

Program Banjaluka festa:

  1. jul – Stefan Milenković i Kamerata Novi Sad izvode djelo “Karmina Burana” Karla Orfa u aranžmanu Ane Krstajić
  2. jul – Zvonko Bogdan s Velikim tamburaškim orkestrom pod upravom Dubravka Isakova
  3. jul – Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Mikicom ?evtićem
  4. jul – Mariza, portugalska fado diva
  5. jul – Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

RTRS

Danas objavljeno

Preminula legenda Borca, Hikmet Kušmić

M.

Nastavljena jesenja sadnja: Nove sadnice na više lokacija u gradu

M.

Zašto nema novih taksista u Banjaluci: Grad spreman da odobri dozvole, udruženja ih stopirala

M.

Ostavite komentar