Sve sami botovi: Najpraćeniji profili na društvenim mrežama imaju više lažnih pratilaca nego pravih - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Sve sami botovi: Najpraćeniji profili na društvenim mrežama imaju više lažnih pratilaca nego pravih

Institut za moderni muzički performans iz Velike Britanije analizirao je profile poznatih ličnosti, kako bi utvrdio ko ima najviše lažnih pratilaca, odnosno botova.

Institut za moderni muzički performans iz Velike Britanije analizirao je profile poznatih ličnosti, kako bi utvrdio ko ima najviše lažnih pratilaca, odnosno botova.

Na prvom mestu našla se američka TV voditeljka i komičarka Elen Dedženeris, koju prati 74,4 miliona ljudi, od čega je čak 58 posto lažnih naloga.

Na drugom mestu je pevačica i glumica Kejti Peri sa 53 odsto lažnih pratilaca. Iza nje je rijaliti zvezda Kortni Kardašijan, koja ima ukupno 80 miliona pratilaca, od čega je skoro polovina, 49 odsto, lažnih.

Isti procenat botova ima i pevačica Tejlor Svift, čija je ukupna brojka 119 miliona pratilaca. Iza nje su korejski superstarovi BTS, koje prati 19 miliona pratilaca, od kojih su gotovo 49 odsto lažnih.

Slede zvezda Bolivuda Dipika Padukone (48 odsto), Majli Sajrus (47 odsto), Arijana Grande i Prijanka Čopra (po 46 odsto). Na 10. mestu je Kajli Džener sa 45 odsto.

Od ostalih Kardašijan-Džener sestara, Kloi i Kim imaju 44 odsto lažnih pratilaca, Kendal Džener 33, a najmanje, 31 odsto, trenutno ima najuspešnija sestra, Kajli Džener.

Danas objavljeno

Xiaomi predstavio prvi prozirni televizor na svijetu

D

Koliko termalne paste vam je zaista potrebno, i kako da je nanesete?

D

Android telefoni dobijaju opciju ranog upozorenja o potresima

D

Ostavite komentar