Sve pršti od luksuza: Pogledajte u kakvoj raskoši živi glumica Sofija Rajović - BIGportal.ba
Ex Yu

Sve pršti od luksuza: Pogledajte u kakvoj raskoši živi glumica Sofija Rajović

Dom poznate srbijanske glumice Sofije Rajović podsjeća na stanove slavnih holivudskih zvijezda.

Skupocjeni plišani namještaj, ogledala, kuhinja rađena po mjeri od posebnog materijala, kao i sto u zlatnoj bolji i kristalni lusteri samo su neki od detalja, koje je glumica s puno pažnje birala kada je prije nekoliko godina odlučila da tek kupljenu nekretninu renovira.

Prije nego što je odlučila da zarađeni novac od glumačkih projekata uloži u stan, Sofija je živjela s majkom na 27. spratu sa divnim pogledom na grad, što i sada u novom stanu ima. Budući da nekretnina, smještena na Novom Beogradu, nije velike kvadrature, glumica, koju smo zavoljeli u seriji „Vojna akademija“, a zatim je gledali i u popularnom projektu „Istine i laži“, odlučila je da angažuje arhitektu i dizajnera interijera. Uz njihovu pomoć uspjela je da iskoristi svaki kutak i uz male trikove prostorije učini većim nego što jesu.

Važnu ulogu tu imaju ogledala, koja čak zamjenjuju i kuhinjske pločice. Materijal od kog su urađeni kuhinjski elementi od posebnog je sastava i također podsjeća na ogledalo. Ručke i česma su u zlatnoj boji, što samo doprinosi luksuzu.

Sofija voli open concept stoga je na prostoriju u kojoj priprema svoje omiljene obroke nadovezala dnevni boravak u koji je smjestila veliki televizor, crveni plišani kauč i stakleni sto s ivicama u zlatoj boji. Perfekcionista je, stoga je i ostale detalje poput zavjesa, lampi, ramova za slike također uskladila, a tvrdi da u interijeru koji nije u skladu sa njenom energijom ne bi mogla da živi, niti da bude kreativna.

– Takva sam. Kada nešto radim, volim da to bude kako treba. Sve držim pod kontrolom. Kada sam sređivala stan, vodila sam računa o svakom kutku. Ne volim da je prenatrpano i potrebno mi je da imam lijep pogled. To sam naslijedila od pokojnog oca. Ma, ne možete da zamislite kako je samo lijpo noću. Ugasim svjetlo, grad sija, a ja čitam neku knjigu. Ma ništa mi više od toga ne treba – kazala je ranije glumica, kojoj je spavaća soba omiljeni dio stana.

– Volim da se izležavam kada imam vremena. Uživam u tome da budem u pižami ili bademantilu. Ja uvijek tako idem po kući. Nikada nisam razumijela osobe koje sjede u trenerci ili nečem drugom što nije baš tako udobno.


– Ogledalo koje je na ormaru je realno. Pogledate se u njega i vidite pravu sliku, a onda pogledate ovo na zidu i imate priliku da zamislite sebe sa pet- šest kilograma manje. Zato ga obožavam – izjavila je.

Izvor: story.rs
Fotografije: Aleksandar Ješić Yesch

Danas objavljeno

Da li znate ko je djevojčica sa slike?

Vanja A

Dijana Đoković nakon mnogo godina otkrila

Vanja A

“Praktična žena” Nataša Pavlović: Imala sam sve jedinice u školi, bila sam kao biljka

Vanja A

Ostavite komentar