"Sve mogu da razumijem, ali da mi on drži lekcije..." - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Sve mogu da razumijem, ali da mi on drži lekcije…”

Hrvatski teniser Borna Ćorić dao je intervju za “Jutarnji list” u kom je govorio o dešavanjima na “Adrija turu” u Zadru.

On je bio jedan od nekolicine učesnika, uz Grigora Dimitrova, Novaka Đokovića i Viktora Troickog, koji je bio zaražen koronavirusom.

Zbog toga je takmičenje odmah prekinuto, nekoliko minuta pre finalnog meča, a srećom po igrače nisu imali većih zdravstvenih problema.

“Taj ponedeljak stvarno je bio haos. Stotinu informacija, poziva, ljudi… Nije mi bilo drago, naravno. Teško je bilo čitati negativne članke i komentare, ali opet, ne mogu se previše obazirati na to šta drugi misle i govore. To sam odavno prihvatio kao sastavni deo karijere i života”, izjavio je Ćorić.

Da li vas je šokirao pozitivan test na Covid-19?

“Jeste, i to prilično. Tim više što u sledeće dva nedelje nisam imao baš nikakve simptome. Ni temperaturu ni bilo šta drugo.

Nije želeo da svaljuje krivicu na bilo koga, već smatra da je ona kolektivna.

“Ne volim da budem general posle bitke, to nije moj stil niti tako treba raditi. Definitivno mi je žao što je turnir završio na takav način, jer imali smo pozitivnu priču, humanitarni karakter, igrali smo tenis nakon dugo vremena i svima nam je bilo drago. Zbog toga je još teže bilo kasnije slušati kritike. Činjenica je da smo se svi bili malo opustili jer smo do nekoliko dana pre početka turnira imali nula ili jednog zaraženog dnevno. Dali smo sebi povoda da nam se ta opuštenost obije u glavu. Što se tiče krivice, ne bih išao u detalje niti upirao prstom, jer i ne znamo ko je zapravo prvi doneo virus i da li je neko trebao da se testira”.

Jeste li se čuli s Đokovićem nakon Zadra?

“Čuli smo se dvaput preko poruka, proveravali kakva je situacija i imamo li simptome. Koliko znam, ni on ih nije imao”.

Nik Kirjos je bio prilično jedan od najglasnijih kritičara “Adrija tura”.

“To je jednostavno on, nemam drugo objašnjenje. Pročitao sam šta je pisao, ali me totalno boli briga jer i on voli biti general posle bitke. Da neko drugi očitava lekcije, možda bih i razumeo, ali baš Kirjos… Nekako to nije realno. Ali okej, to je njegov stil, tako funkcioniše i nemam s tim problema, niti mi smeta na ličnom planu. Zverev je loše postupio, ali ne vidim potrebu da na taj način prozivaš kolege igrače. Ja to ne bih napravio, ali opet – to je Kirjos”, podvukao je Ćorić..

Danas objavljeno

Srbija ispustila Njemačku – četvrtfinale pod znakom pitanja

Vanja A

Đoković: Velika brojka, velika čast

Vanja A

Novak ekspresno vratio Srbiju u igru

Vanja A

Ostavite komentar