"Sve manje oboljelih u kovid bolnicama Srbije" Stručnjaci ističu da je vakcinacija mladih ključna za kolektivni imunitet - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Sve manje oboljelih u kovid bolnicama Srbije” Stručnjaci ističu da je vakcinacija mladih ključna za kolektivni imunitet

U Srbiji je od početka epidemije registrovano 714.753 slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je 6.958 pacijenata, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Na bolničkom liječenju nalazi se 488 osoba, od kojih su 22 na respiratoru.

Prema posljednjem preseku, borbu sa kovidom 19 u Srbiji izgubilo je još sedam osoba, a korona virus je potvrđen kod 119 ljudi, od testiranih 7.867 uzoraka. Na respiratoru su 22 pacijenta.

Broj oboljelih na bolničkom liječenju pao je ispod 500, pa se u kovid bolnicama u Srbiji liječi 488 osoba.

Od 119 novih slučajeva korona virusa u Srbiji, najviše ih je u Beogradu – 29, dok ostali gradovi bilježe jednocifren broj novozaraženih.

U ponedeljak će biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, potvrđeno je u Vladi Srbije.

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) odobrila je Fajzerovu vakcinu za djecu od 12 do 15 godina.

Pavle Zelić iz Agencije rekao je za RTS da su sada na djelu republičke stručne komisije, odgovarajuća tijela i institucije, prije svega na Batut, koji moraju da urede sve oko primene vakcine i da definišu sve parametre.

Zelić kaže da je bio 991 slučaj prijavljenih neželjenih reakcija na sve vakcine, a devet ozbiljnijih, prema jučerašnjem presjeku, koje su prolazile u kratkom vremenskom roku, bez dugotrajnih posljedica.

Danas objavljeno

Gordana Tadić razriješena dužnosti glavnog tužioca

M.

Ispitan vozač autobusa u kojem je poginulo 10 ljudi

M.

Niko od članova iz Srpske nije došao na sjednicu

M.

Ostavite komentar