26. Juna 2019.

Sve kreće iz kuhinje: Greške u ishrani koje poništavaju svaki trening!

Big Portal

PRIJE NEGO ŠTO POČNETE…

Da biste aktivirali mapu nutritivnih potreba, važno je da analizirate gdje se sad nalazite i koji su vam ciljevi. U zavisnosti od toga koji stepen želite da dostignete, treba da vodite računa o svojim prehrambenim navikama.

OSNOVE ZDRAVE ISHRANE

Jedan od najvažnijih koraka je da odredite koliko kalorija vam je neophodno da ostvarite svoj cilj. Na primjer, ukoliko radite na povećanju mase, treba da uzimate 250 do 500 kalorija više od vašeg trenutnog unosa kalorija. S druge strane, isti slučaj je ako želite da skinete kilograme, samo što ćete kalorije smanjiti za isti broj od 250 do 500.

Kad izračunate koliko kalorija vam je potrebno, podijelite ih na sedam obroka.

ŠTA DA JEDETE?

Ako ste ozbiljni u namjeri da izgradite vrhunsko tijelo, moraćete da se fokusiratei na ishranu koja sadrži zdrave masti, niskoglikemijske ugljene hidrate i proteine.

Tipičan obrok uključuje grilovane sveže pileće grudi, porciju pirinča u kombinaciji sa svježim brokolijem prelivenim malom količinom maslinovog ulja.

UOBIČAJENE GREŠKE

Ukoliko ste novi u svijetu bodibildinga, možda ćete pomisliti da bi trebalo da izbjegavate ugljene hidrate i masti. Međutim, to su ključni elementi za vaš uspjeh, zato što ugljeni hidrati pomažu rast mišića tako što skladište glikogen u tkivu tokom treninga.

Bez ugljenih hidrata, tijelo ne bi imalo dovoljno energije da izgradi mišić. I masti su važne jer održavaju nivo hormona, ubrzavaju metabolizam i povećavaju energiju.

KORISTI OD PRAVILNE ISHRANE

Ako se držite kvalitetnog plana ishrane, imaćete višestruke koristi. Kao prvo, zadržaćete energičnost čitavog dana zahvaljujući manjim obrocima, raspoređenim na par sati. Na taj način osjećaćete manju potrebu za hranom, što dovodi i do topljenja suvišnih kilograma i smanjenja rizika od srčanog udara, kancera i dijabetesa.

Mens Health

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare