Sve igre domaćih gejming kompanija sada su dostupne na jednom sajtu - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sve igre domaćih gejming kompanija sada su dostupne na jednom sajtu

Kreiran je sajt na kojem se nalazi baza svih igara koje su pojedinci i gejming studiji kreirali us Srbiji.

Na sajtu Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) je od danas dostupna stranica sa svim igrama pravljenim u Srbiji. Igre mogu da se pretražuju po platformi i žanru, a u pitanju je kolekcija koja pruža kompletan uvid u proizvode domaćih gejming kompanija.

Na platformi se nalazi preko 160 naslova. Igre su iz najrazličitijih žanrova, a većina je kreirana za PC i mobilne platforme. Najveći broj igara dolazi od pojedinaca ili studija iz Beograda, Novog Sada i Niša i na njima su radili timovi od jedne osobe do preko 80 ljudi.

“Mi u SGA se, između ostalog, konstantno trudimo da unapredimo kako lokalnu, tako i globalnu vidljivost našeg ekosistema. Pored dobrih primera uspešnih kompanija, kao i sve većeg broja studija u fazi rasta, raste i prisustvo globalnih giganata koji ulažu u srpsku industriju video igara. SGA je odavno mesto okupljanja svih potencijalno zainteresovanih strana za dobijanje informacija. Zato smatramo da je veoma značajno imati na jednom mestu sve igre proizvedene u Srbiji, kako bismo omogućili veću vidljivost naših kompanija i prezentovali kvalitet digitalnih proizvoda kojima raspolažemo”, istakla je predsednica upravnog odbora SGA Marija Ilić.

Zahvaljujući ovakvoj bazi, koja će se stalno proširivati, svi zainteresovani izdavači i investitori iz sveta gejminga mogu bolje da upoznaju gejming projekte i studije iz naše zemlje.

Prema zvaničnom godišnjem izveštaju SGA, igre proizvedene u Srbiji kupljene su i preuzete više od 370 miliona puta u celom svetu. Industrija je ostvarila prihod od 125 miliona evra i zapošljava preko 2.300 stručnjaka iz različitih branši.

Danas objavljeno

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Brus Vilis prodao svoj lik kako bi glumio i nakon penzije

V.R.

Ostavite komentar