Svaki peti građanin smatra da je Bil Gejts krivac za pandemiju - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Svaki peti građanin smatra da je Bil Gejts krivac za pandemiju

Svaki peti Bugarin smatra da je pandemiju koronavirusa izazvao osnivač Majkrosofta Bil Gejts kako bi ljude kontrolisao čipovima koji će biti ugrađeni u telo onih koji se budu vakcinisali protiv novog koronavirusa.

Više od 2,3 miliona Bugara je mišljenja da je virus veštački stvoren, dok milion građana smatra da on ne postoji i da je sve svetska konspiracija.

To su pokazali rezultati istraživanja koje je Agencija “Trend” sprovela na zahtev lista “24 časa”.

Gejts je inače od nedavno postao je vodeća meta teorija zavera o pandemiji koronavirusa, a posebno nakon što je kritikovao odluku predsednika SAD Donalda Trampa o prestanku američkog finansiranja Svetske zdravstvene organizacije (SZO), preneo je nedavno The Wall Street Journal.

Osivač Majkrosofta je nedavno na Instagramu objavio video u kojem se vidi kako iza prozora drži natpis “Hvala vam zdravstveni radnici”, posle čega je, prenosi list, u narednih nekoliko dana njegov post dobio stotine hiljada komentara koji ga optužuju za zločine protiv čovečnosti i povezuju s različitim teorijama zavera s vakcinama, SZO i implantiranjem mikročipova u ljude.

“Možete imati virus gde se ljudi osećaju dovoljno dobro kada su zaraženi sa se ukrcaju na avion, odu na pijacu. Izvor virusa može biti prirodna epidemija, poput ebole ili može biti bioterorizam”, izjavio je Gejts 2015. godine na TED konferenciji.

Ovaj govor je opet našao mesto u svetskim medijima nakon izbijanja pandemije kovid-19, a mnogi su baš zbog ovoga sugerisali da je virus izašao iz laboratorije.

B92

Danas objavljeno

Čuvajte se ako preuzimate MSI Afterburner, zaražen je crypto virusom

Zeljka

Na prodaju telefonski brojevi gotovo 500 miliona WhatsApp korisnika širom svijeta

Zeljka

Stižu prve informacije o PlayStation 6 konzoli

Zeljka

Ostavite komentar