Svaki građanin Srbije mora biti bezbjedan - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Svaki građanin Srbije mora biti bezbjedan

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić rekao je danas u Horgošu da su migranti zloupotrijebili gostoprimstvo i da će prema takvima od sada imati nultu toleranciju.

Gašić je istakao da svaki građanin Srbije mora da ima zagarantovanu bezbjednost, kao i da imovina građana mora da bude zaštićena od svih vidova kriminala.

“Pa i od migranata koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo i svojim činjenjem napravili da moramo da reagujemo kao što smo noćas reagovali. Od sada prema svakoj vrsti vrsti bilo kakvog kriminala je nulta tolerancija”, rekao je Gašić.

On je dodao da će policija Srbije biti spremna da odgovori svim bezbjednosnim izazovima, pogotovu u ovom dijelu zemlje gdje je veliki broj migranata, prenose beogradski mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je ranije da su pripadnici udarnih operativnih grupa iz Кikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli detaljnu pretragu terena i na licu mjesta zatekli šest migranata.

Među njima jedan migrant, starosti oko 20 godina, imao je dvije prostrijlne rane u grudima.

Privedeno je više od 600 osoba.

(Srna Foto: Arhiv/Novosti)

Danas objavljeno

Dvije žene ranjene u pucnjavi u Kosovu Polju

M.

U raciji u Tirolu pali i dileri iz BiH, rasturali kilograme kokaina i marihune

M.

Rusija: Primoravaju nas da ubrzamo tempo

M.

Ostavite komentar