Svaka nova kuća u Engleskoj imaće punjač za električni automobil - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Svaka nova kuća u Engleskoj imaće punjač za električni automobil

Engleska će prva u svijetu uvesti obaveznu ugradnju punjača za električne automobile u novoizgrađenim kućama, javlja Auto Express.

Engleska će prva u svijetu uvesti obaveznu ugradnju punjača za električne automobile u novoizgrađenim kućama, javlja Auto Express.

Svi novi domovi u Engleskoj imaće punjače za električna vozila. Kako prenosi Index.hr, tamošnja vlada želi da olakša pristup infrastrukturi potrebnoj za prilagođavanje na promene u saobraćaju, uključujući i vozila na električni pogon.

Ovome je prethodila javna rasprava, a za sada je u istraživanja uloženo gotovo 40 miliona funti.

Punjenje kod kuće najisplativije

Državni sekretar za saobraćaj Chris Grayling navodi da će punjenje automobila kod kuće biti najisplativija opcija za vozače, a navodi se i da će na javnim mestima za punjenje od iduće godine biti dostupno beskontaktno plaćanje.

Ovo je tek deo strategije Road to Zero vredne milijardu i po funti. Za cilj ima da do 2040. godine u potpunosti zabrani prodaju vozila bez bar delimičnog električnog pogona. Detalji još uvek nisu poznati, ali svi automobili će morati da budu u mogućnosti da voze bar 80 kilometara na jednom punjenju, što bi značilo da će na putevima ostati samo čisti električni automobili, hibridi i vodonikova vozila.

Izvor: Index

Danas objavljeno

Zavirite u budućnost: Kako će izgledati Nissan automobili 2030.

Vanja A

Proizvođači automobila iznalaze kreativne načine da se izbore s nestašicom čipova

Vanja A

Vožnja „nepopularnog“ automobila i internet „stručnjaci“

Vanja A

Ostavite komentar