"Svaka čast igračima, ali šta je vlasnicima milijarderima?" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Svaka čast igračima, ali šta je vlasnicima milijarderima?”

U poslednjih nekoliko dana veliki broj košarkaša saopštilo je da će donirati ogromne svote novca za sve sezonske radnike u arenama.

Obični radnici u dvoranama u kojima igraju NBA ekipe privremeno su ostali bez posla jer je NBA suspendovala sezonu na minimum mesec dana zbog koronavirusa.

Kako porodice tih ljudi ne bi trpele, košarkaši poput Kevina Lava, Blejka Grifina, Zajona Vilijamsona i Janisa Adetokumba odlučili su da im pomognu sa donacijama.

Novinari širom SAD i generalno sveta, oduševljeni su ovakvim zalaganjem košarkaša, ali u isto vreme postavljaju pitanje – šta je sa vlasnicima tih NBA ekipa? Oni su milijarderi, a ne košarkaši.

Impresivno je to što igrači pomažu sezonskim radnicima arena. Ali, košarkaši nisu milijarderi, a gotovo 50 odsto vlasnika u ligi jeste. Neki od njih, poput Marka Kjubana, Tonija Reslera i Dena Gilberta saopštili su da će pomoći radnicima. Kako bi bilo kada bi svih 30 vlasnika isto uradilo?“, napisala je novinarska ESPNA-a Rejčel Nikols.

Istog stava je i novinar Ringera – Kevin O’Konor.

Sjajno je kako mnogi košarkaši poput Janisa, Zajona i Lava istupili i dali novac radnicima u arenama. Zaista sjajno. Ali, gde su svi ti vlasnici milijarderi? Otprilike jedna trećina timova je potvrdila da će uraditi isto. To je dobro, ali nedovoljno. Svi bi trebalo“, rekao je O’Konor.

NBA liga trebalo bi da se nastavi sredinom aprila.

Danas objavljeno

Poraz Zvezde u Bolonji

Vanja A

Partizan se revanširao Asvelu

Vanja A

Lukić ide kod Mitrovića, potpisuje za Fulam

Vanja A

Ostavite komentar