13. Augusta 2021.

“Svaka čast Draženu, ali Šarunas je bio najbolji”

Big Portal

Kris Malin je živa legenda Golden Stejt Voriorsa i bivši član “Run TMC” trija koji su još čini Tim Haradavej i Mič Ričmond.

On je takođe bio i deo “Tima snova” 1992. godine i uživa veliko poštovanje kod obožavaoca košarke.

Foto: Profimedia

Trener “Run TMC” Vorirosa je bio čuveni Don Nelson, a još jedan Evropljanin deo ekipe – Šarunas Marčulionis i Kris Malin smatra da je upravo on najboli Evropljanin svog perioda.

“Bilo je sjajnih igrača i pre njega, a i posle, ali kada pričamo o Evropljaninu koji je došao u neki NBA tim koji je prilično jak i tamo postao glavni igrač, odmah mi na pamet padne Šarunas Marčulionis. On je bio sjajan igrač i svi su ga hteli, a došao je u Voriorse. Bio je izuzetno snažan, fizički jedan od najsnažnijih u čitavoj ligi, a sa loptom je mogao da uradi gotovo sve”, priseća se Kris Malin tokom gostovanja na podkastu “Naklheds”.

Nastavio je Kris da priča o Šarunasu i poredio ga sa Draženom Petrovićem.

“Znate, Šarunas je sjajan lik, jedan od najboljih osoba koje sam ikada upoznao. Čak sam dolazio u Litvaniju da ga posetim. Inače, Dražen Petrović je takođe eksplodirao, ali kasnije u Nju Džerziju. U to vreme je igrao u Portlandu. Svaka mu čast, poštujem ga, ali kada pogledamo širu sliku Šarunas Marčulionis je najbolji Evropljanin svog vremena i najuticaniji”, smatra Malin.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare