"Svaka čast Draženu, ali Šarunas je bio najbolji" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Svaka čast Draženu, ali Šarunas je bio najbolji”

Kris Malin, bivši NBA igrač, kaže da je Šarunas Marčulionis najbolji Evropljanin svog vremena.

Kris Malin je živa legenda Golden Stejt Voriorsa i bivši član “Run TMC” trija koji su još čini Tim Haradavej i Mič Ričmond.

On je takođe bio i deo “Tima snova” 1992. godine i uživa veliko poštovanje kod obožavaoca košarke.

Foto: Profimedia

Trener “Run TMC” Vorirosa je bio čuveni Don Nelson, a još jedan Evropljanin deo ekipe – Šarunas Marčulionis i Kris Malin smatra da je upravo on najboli Evropljanin svog perioda.

“Bilo je sjajnih igrača i pre njega, a i posle, ali kada pričamo o Evropljaninu koji je došao u neki NBA tim koji je prilično jak i tamo postao glavni igrač, odmah mi na pamet padne Šarunas Marčulionis. On je bio sjajan igrač i svi su ga hteli, a došao je u Voriorse. Bio je izuzetno snažan, fizički jedan od najsnažnijih u čitavoj ligi, a sa loptom je mogao da uradi gotovo sve”, priseća se Kris Malin tokom gostovanja na podkastu “Naklheds”.

Nastavio je Kris da priča o Šarunasu i poredio ga sa Draženom Petrovićem.

“Znate, Šarunas je sjajan lik, jedan od najboljih osoba koje sam ikada upoznao. Čak sam dolazio u Litvaniju da ga posetim. Inače, Dražen Petrović je takođe eksplodirao, ali kasnije u Nju Džerziju. U to vreme je igrao u Portlandu. Svaka mu čast, poštujem ga, ali kada pogledamo širu sliku Šarunas Marčulionis je najbolji Evropljanin svog vremena i najuticaniji”, smatra Malin.

B92.

Danas objavljeno

Dejvis kup ima novog direktora

Vanja A

Doktor Ristić otkrio zašto je odložen meč Zvezde i Voždovca

Vanja A

NS/FS BiH odredio kazne za Velež

Vanja A

Ostavite komentar