29. Septembra 2019.

Švajcarski sud rasprodaje luksuzne automobile sina predsjednika Ekvatorijalne Gvineje

Big Portal

Retko se na jednoj aukciji nađe takva kolekcija super automobila, retko voženih, a u odličnom stanju.

Švajcarski sud naložio je rasprodaju 25 takvih vozila zaplenjenih sinu predsednika Ekvatorijalne Gvineje Teodorinu Obijangu Nguemi.

Prodaje se sedam ferarija, tri lamborginija, pet bentlija, jedan maserati i jedan meklaren.

Najvredniji primerci su lamborgini veneno roudster koji se procenjuje na više od pet miliona evra i ferarijev hibridni automobil čija cena bi mogla da bude oko dva i po miliona.

Ukupna vrednost koju očekuju na aukciji u jednom golf klubu je oko 18 miliona evra s tim da na aukciji neće biti takozvane „rezervisane cene” ispod koje se automobili neće prodavati. Otići će za onoliko koliko kupci ponude.

Pre tri godine sud u Švajcarskoj pokrenuo je postupak protiv Ngueme koji je na funkciji potpredsednika i verovatnog naslednika svog oca koji funkciju predsednika ove države u zapadnoj Africi obavlja već 40 godina.

Sudski postupak zbog finansijskih malverzacija je obustavljen, ali to neće zaustaviti i aukciju jer prema zakonima u Švajcarskoj sud može da obustavi postupak nagodbom ukoliko tuženi „privede svoje poslovanje švajcarskom zakonu”.

Teodorin Obijang Nguema poznat je po svom ekstravagantnom životu, kupovini skupocenih nekretnina i automobila po svetu i isisavanju državnog novca na privatne računa u inostranstvu.

Više zemalja, poput Francuske i Brazila, pokretalo je postupke protiv njega zbog sumnjivog finansijskog poslovanja.

Ekvatorijalna Gvineja bogata je naftom, ima oko 1,2 miliona stanovnika i visoko je na listama najkorumpiranijih država na svetu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare