Švajcarska policija tajno špijunirala u Austriji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Švajcarska policija tajno špijunirala u Austriji

Švajcarska pogranična policija tajno je sprovela nadziranje i praćenje osoba na teritoriji Austrije.

U okviru akcije “Knobli”, prema pisanju dnevnika “Blik”, švajcarski policajci su četiri dana, u civilu, u austrijskoj pokrajini Forarlberg “špijunirali”svoje građane.

Razlog za akciju, s kojom nisu bile upoznate austrijske vlasti, jeste taj što se u Forarlbergu nalazi više radnji u kojima se potpuno legalno prodaje seme kanoplja, kao i oprema za uzgoj kanabisa.

U Švajcarskoj je uvoz određenih proizvoda od konoplja zabranjen.

Švajcarski policajci su špijunirali mušterije iz Švajcarske u radnjama u Austriji, upisivali registracije automobila i prosleđivali ih u sistem, kako bi kasnije praćeni automobili bili zaustavljani na granici.

Austrija ništa nije znala o akciji švajcarske policije, a ne bi je ni odobrila, jer švajcarski kupci u pomenutim radnjama ne krše zakon.

Čitava akcija, koja je bila pod velom tajne, isplivala je u javnost pošto je jedan policajac na granici zaustavljen sa semenom konoplja u prtljažniku.

Policajac se žalio na delovanje svojih pograničnih kolega i trenutno se u Švajcarskoj razmatraju disciplinske mere protiv pograničnih “špijuna”.

B92

Danas objavljeno

Bura zbog izjave Milanovića: “Ne, ubijeni se ne nadoknađuju novcem”

M.

U Srpskoj 228 novozaraženih, 15 osoba preminulo

M.

FBiH: Zaraženo 378 osoba

M.

Ostavite komentar