2. Marta 2022.

Švajcarcu ponuđeno da kupi Čelsi: Abramovič hoće da se što pre reši kluba

Big Portal

Ovaj biznismen, koji je bogatstvo stekao u medicinskoj industriji, otkrio je za Blik da je njemu, zajedno sa još šestoricom biznismena, ponuđeno da postane vlasnik londonskog kluba

S druge strane, u Čelsiju imaju i plan B i Roman Abramovič se nada da bi neki američki tajkun mogao da kupi klub za 3,6 milijardi evra.

Roman Abramovič se proteklih dana, zbog dešavanja u vezi sa Ukrajinom i Rusijom, povukao sa čela kluba, a Vajs kaže da je sasvim izvesno da ruski oligarh planira da što je pre moguće proda “plavce”.

Ipak, cena koja premašuje dve milijarde evra, za sada odbija Vajsa i druge zainteresovane, ali u slučaju da padne, nije isključeno da bu reagovali.

Vajs je rekao da on pomno proučava ponudu.

Abramovič pokušava da proda sve svoje vile u Engleskoj i takođe želi da se što je pre moguće reši Čelsija. Ja i još tri osobe dobili smo ponudu u utorak od Čelsija da otkupimo klub od Abramoviča. Moram sada da čekam četiri do pet dana. Abramovič trenutno traži previše. Znate, Čelsi mu duguje 2,4 milijarde evra, ali oni nemaju taj novac. Već danas ne znamo koja je stvarna cena“, rekao je Vajs.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na preko četiri milijarde evra, a veliki novac zaradio je praveći specijalne implante koji služe za zarastanje kostiju kod preloma.

Abramovič je planirao da klub ostavi na brigu Čelsijevnoj dobrotvornoj organizaciji, ali je nekoliko ljudi iz te grupe izrazilo zabrinutost zbog tehničkih nejasnoća oko upravljanja klubom.

Oni će insistirati na garanciji osiguranja od štete pre nego što pristanu da preuzmu kontrolu kluba.

Žele da dobiju uverenje da neće snositi bilo kakve finansijske posledice koje se mogu pojaviti kao deo prethodnih akcija uprave.

Sve se to naravno može izbeći ukoliko Čelsi bude prodat, ali to će pre svega zavisiti od toga da li su potencijalni kupci spremni da plate visoku cenu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare