Svađa u Demosu zbog fotelja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Svađa u Demosu zbog fotelja

Nakon što je vladajuća koalicija završila podjelu prioritetnih mjesta u javnim preduzećima i ustanovama u najmlađoj partiji članici koalicije Demos-u nastao je opšti haos zbog fotelje direktora JP “Autoputevi RS”.

Kako tvrde naši izvori, dobro upućeni u stanje u Demos-u, kadriranje po pitanju direktorskih funkcija prijeti da uništi ovu novoformiranu stranku.

– Za fotelju direktora “Autoputeva” predsjednik stranke Nedeljko Čubrilović je predložio Damira Ćopića, dugogodišnjeg direktora Republičke direkcije za civilno vazduhoplovstvo (RSCAD) i zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH, a tome se žestoko usprotivio Slobodan Bobi Stanarević, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje u gradskoj upravi i predsjednik Gradskog odbora Demos Banjaluka – kažu naši izvori.

Po njihovim riječima Čubrilović je prije izbora Ćopića “natjerao” da podigne kredit od 30.000 maraka da uloži u kampanju i obećao mu da će sigurno proći za poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Budući da na kraju Ćopić nije bio ni blizu tog rezultata, Čubrilović je rekao da će mu naći drugu funkciju da mu se oduži, ako zajedno sa njim napusti DNS.

Ipak, prijedlog Ćopića za direkorsku fotelju nije po mjeri šefu banjalučkog odbora Demos-a Bobiju Stanareviću, koji ima većinsku podršku u gradskom odboru. Stanarević smatra da je on, s obzirom na stručnu spremu, najkompetentniji za tu funkciju.

Po našim saznanjima Ćopić je već jednom bio imenovan nezakonito na funkciju direktora Republičke direkcije za civilno vazduhoplovstvo, kada je postavljen na funkciju iako je završio samo kurs letenja, pa zbog toga neki smatraju da ne bi trebalo da ponovo dobije funkciju za koju ima kvalifikovanijih od njega.

Situacija u Demos-u je radikalizovana do te mjere da je ovih dana Stanarević zaprijetio isključivanjem iz gradskog odbora, Čubrilovićevim pulenima sa kojima najtjesnije sarađuje, Radmili Kocić Ćućić i Boranu Bosančiću, koji otvoreno podržavaju imenovanje Ćopića.

Izvori našeg portala dodaju da Ćopić i Stanarević nisu jedina imena koja su u opticaju za fotelju direktora “Autoputeva”, već da je Čubrilović prilikom formiranja Demos-a tu fotelju obećao i aktuelnom direktoru ovog preduzeća Dušanu Topiću.

Upravo on bi mogao biti adut Čubrilovića da smiri Ćopića i Stanarevića, ali i istovremeno da umiri i potencijalno nezadovoljstvo Topića.

Ipak, ukoliko se to i desi to će i dalje biti kratokorčno rješenje, jer se dešava, ono što je i najavljivano prilikom formiranja Demos-a, da ova stranka neće imati dovoljno direktorskih mjesta da zadovolji sve kojima su fotelje obećane.

Inače, naši izvori odlično upućeni u dešavanja u Demosu, tvrde i da mlađani Stanarević iz dana u dan sve više jača svoje pozicije, ne samo u gradskom odboru Demosa Banjaluka, već i u Demos-u na nivou cijele Republike, te da nije daleko dan, a to je negdje početkom sljedeće godine, kada bi on mogao preuzeti mjesto šefa stranke od Čubrilovića.

(Insajder, BN TV)

Danas objavljeno

Dodik poručio da je sastanak sa Trasovom bio samo puka formalnost

M.

Dojave o bombama i u dvije škole i vrtiću u Istočnom Sarajevu

M.

Otvorena prijetnja Poljskoj: “Za šest sekundi ćete vidjeti”

M.

Ostavite komentar