12. Januara 2021.

Sva pažnja na vještacima iz Sarajeva, koji otkrivaju tačan uzrok smrti osmoro mladih iz posušja

Big Portal

Ovu informaciju portvrdio je Borislav Čuljak, postupajući tužilac. On je podsjetio da se čekaju toksikološka i hemijska vještačenja, kao i ona protivpožarne i mašinske struke.

–Kada dobijemo rezultate svih vještačenja, tek tada ćemo moći tačno da utvrdimo uzrok smrti, kao i sve okolnosti koje su dovele do tog tragičnog slučaja – rekao je Čuljak, piše Avaz.

Podsjećamo, 2. januara je u mrtvačnici Bijeli Brijeg urađena je obdukcija tijela svih osmoro mladih Posušaka, a na analizu su poslani uzorci krvi i urina, kako bi se pouzdano utvrdilo je li uzrok smrti, kako na to sve ukazuje trovanje ugljen-monoksidom.

Takođe, 5. januara su u kobnoj vikendici izvršena protivpožarna i mašinska vještačenja agregata, šporeta na drva i dimnjaka.

Iako se pretpostavlja da su nesretni mladići i djevojke udisali ugljenmonoksid iz izduvnih gasova agregata, ipak, u okviru istrage, a s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti, naloženo je da se izvrši provjera tehničke ispravnosti dimnjaka i šporeta.

U ovoj tragediji koja je duboko potresla celu BiH, ali i region živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Foto: Avaz/Facebook/Screenshot
Autor: Srpskainfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare