9. Februara 2022.

Suze, pjesma, emocije: Poslednji meč velikog Del Potra

Big Portal

Napravio je Del Potro brejk u prvom gemu, ali je Delbonis, njegov dobar prijatelj, ipak lako slavio za ukupno 83 minuta.

Bio je to prvi Delpov meč još od marta 2019. godine, a kada je na 3:5 trebalo da servira za ostanak u meču, preplavile su ga emocije i oči su mu bile pune suza. Publika je pauzu ispunila tako što je pevala serenadu svom heroju.

https://twitter.com/TennisTV/status/1491212590185431041

„Teško je objasniti kako sam se osećao na terenu“, rekao je Del Potro posle dugog zagrljaja sa Delbonisom na mreži, „Atmosfera je bila luda, ljudi su bili ludi, bio je to jedan od najboljih mečeva u karijeri kad je reč o publici“.

Ostavio je traku za glavu na mreži posle meča, znak da je to kraj, ali navijači se nadaju da bi Del Potra mogli opet da vide na terenu, ali…

„Ne znam šta će se događati, osećam veliki bol u kolenu. Ipak, trudiću se da to saniram – ako uspem, možda budem imao još jednu šansu da igram. Moram da se pobrinem za koleno radi svog svakodnevnog života. Ako mi je večeras bio poslednji meč, odlazim srećan“.

https://twitter.com/TennisTV/status/1491232301342244867

Prvi put u njegovoj profesionalnoj karijeri, na tribinama je bila i Huanova marjka Patrisija, uz 80 članova porodice i prijatelja za koje je Delpo tražio karte. Izašao je na teren uz rok pesmu „Que Placer Verte Otra Vez“, što znači „kako je zadovoljstvo videti te opet“, u izvođenju njegovog prijatelja, muzičara Sire.

„Mnogo mi je stvari prolazilo kroz glavu pre meča, bilo je uzbudljivo“, kaže Delbonis, „I sam meč je bio prilično emotivan“.

Tokom bogate karijere, Del Potro je osvojio US open 2009. godine, na istom turniru igrao i finale 2018. godine, bio je treći teniser sveta i ukupno je osvojio 22 titule. Osvojio je i srebrnu olimpijsku medalju 2016. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare