25. Juna 2019.

Suzdržite se: Nikako nemojte slati bivšem ovakve poruke!

Big Portal

Ako dozvolite sebi da vas emocije zatrpaju, može vam se vratiti na ružan način.

Svaki raskid je bolan i težak sam po sebii koji god da je razlog za kraj ljubavi vodite računa o tome šta izgovarate kada stavljate tačku na vaš odnos, piše Stil.

Eksperti za raskide i razvode su otkrili za HuffPost nekoliko najčešćih poruka koje osobe šalju bivšim partnerima poslije raskida, a koje nikako nisu potrebne ni vama, a ni njemu.

Text Me GIF - Find & Share on GIPHY

Nedostaješ mi

Prije nego pošaljete poruku “Nedostaješ mi” razmislite da li vam stvarno nedostaje vaš bivši ili ste samo usamljeni i niste navikli biti sami.

“To je poruka koja jako zbunjuje, naročito nakon raskida. Osjetljiva je, ali je i manipulativna. Riječ je o klasičnoj povuci-potegni situaciji koja pokreće neki oblik veze za koju niste ni sigurni da je želite, ali je tu samo da se ne biste osjećali usamljeno”, Laura Miola.

Prije nego što pošaljete poruku, podsjetite se koliko ste daleko došli i da li se isplati da ponovo započnete konverzaciju sa bivšim?

Svađe i vređanje

Nemojte da se zalećete sa uvredama i ružnim porukama, pogotovo ako je riječ o  kritikovanju bivšeg partnera i njihovih roditeljskih sposobnosti. To bi kasnije moglo da vas košta mnogo više ukoliko se iskoristi na sudu.

“Svojim klijentima uvijek kažem da ne šalju ništa što bi ih kasnije moglo proganjati ili čega bi se kasnije moglo postidjeli. Nikad ne treba slati ništa što bi vam moglo naštetiti. Vjerujte mi, vaši bivši će loše stvari iskoristiti protiv vas ili će ih pokazati porodici i prijateljima”, kaže ona.

https://giphy.com/gifs/bublywater-text-neil-patrick-harris-iNLaqKjoMZb9xpt0K1

Hej ti!

Znate li šta je gore od “Nedostaješ mi” poruke? “Hej ti” poruka koju pošaljete u rane jutarnje sate poslije noćnog izlaska.

“Svaka verzija ovakvog pozivanja je nešto čemu se treba maksimalno oduprijeti. Vodite se činjenicom da vam ta osoba nije mogla biti normalan partner, te vam sigurno neće moći biti prijatelj sa povlasticama. Sjetite se, bivši je bivši sa razlogom. Suzdržite se, imajte granice i samopoštovanje“,  kaže Trejsi Šorn.

 Pitanja s kim se viđa

Ako vam se desi da bivšeg sretnete u gradu ili da na društvenim mrežama vidite fotografiju gdje je s nekim drugim, nemojte dozvoliti sebi da da ga pozovete i pitate ko je u pitanju. Ne dopustite da vas ljutnja ponese i da mu se javite tako isprovocirani. Sjetite se da ste raskinuli jer vam nije išlo, te da on vjerovatno sada traži nekoga sa kim će mu veza biti bolja.

Texts Sigh GIF - Find & Share on GIPHY

Bio si užasan partner

Ovakve poruke nikako ne smijete slati ukoliko želite čist razvod ili raskid.

“Reći vašem bivšem da je beskoristan i da je grozan je nešto što nikako ne treba raditi. Postoji mogućnost da će vaš bivši ovo shvatiti kao da ga pokušavate uvrijediti jer je to ono što vi mislite o sebi”, kaže Trejsi.

Voljela bih da možemo da popričamo

Ako želite da razgovarate  o vašem odnosu, nemojte to da radite preko poruka, već zakažite sastanak i popričajte oči u oči. 

Text Texting GIF - Find & Share on GIPHY

“Iako je lakše neke stvari napisati u poruci, nemojte to raditi. Ako nešto ne možete reći uživo, nemojte to govoriti nikako”, zaključila je Trejsi.

Still

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare