Suve česme u banjalučkim naseljima zbog velike potrošnje - BIGportal.ba
Banja Luka

Suve česme u banjalučkim naseljima zbog velike potrošnje

U nekoliko naselja na području grada Banjaluka prethodnih dana su zabilježeni povremeni prekidi vodosnabdijevanja, na šta su mještani ovih naselja ogorčeni jer usljed visokih temperatura nemaju tečnosti koja život znači i moraju da se na razne načine dovijaju da je obezbijede.

Mladen Vuleta iz Potkozarja kazao je za “Nezavisne” da već nekoliko dana dolazi do nestašice vode u ovom naselju.

“Često dolazi do nestanka vode, a ne znamo koji je pravi razlog. U zadnjih 48 časova vodu smo možda imali nekih osam sati. Poštujemo sve što treba i plaćamo redovno račune, ali u ovom periodu vrućina bez vode živjeti ne možemo”, naveo je Vuleta.

I mještani Dragočaja kažu da je prethodnih dana i u ovom naselju došlo do nestašice vode, te da nisu obaviješteni koliko će i kada nestajati.

“Na ovako visokim temperaturama stvarno je nezgodno da ostanemo bez vode. Ne znamo zbog čega je došlo do nestašice vode, ali nama je bitno da je redovno imamo”, kazala je jedna mještanka Dragočaja.

Mještani Ulice Nenada Kostića u naselju Tunjice žale se kako već tri dana zaredom po 10-12 časova nemaju vode.

“Bez ikakve najave o isključenju ili o kvarovima nestala nam je voda. Pokušali smo kontaktirati ‘Vodovod’, ali niko nam se ne javlja. Ogorčeni smo što za djecu vodu moramo da kupujemo. Pogotovo je nezgodno ljudima koji imaju bebe i malu djecu”, ističe mještanin Ulice Nenada Kostića.

Iz “Vodovoda” su saopštili da je usljed visokih temperatura koje su zabilježene proteklih dana evidentno enormno povećanje potrošnje vode.

“Ljeto je tek počelo i predstoje periodi s izuzetno visokim temperaturama kada je potreba za vodom povećana. Ovom prilikom upućujemo apel svim potrošačima da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za zalivanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena, pranje vozila i slično”, naveli su u “Vodovodu”.

Dodaju da će na ovaj način biti omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja.

“Takođe apelujemo na potrošače da vode računa i o ispravnosti svojih kućnih instalacija”, stoji u saopštenju “Vodovoda”.

Nezavisne

Danas objavljeno

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

M.

Jedanaest beba rođeno u Banjaluci

M.

Ove ulice biće bez vode dio dana

M.

Ostavite komentar