Danas u Srpsku stižu nove doze ruskih vakcina: Iz Vlade najavljuju i još 80.000 kineskih - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Danas u Srpsku stižu nove doze ruskih vakcina: Iz Vlade najavljuju i još 80.000 kineskih

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je kontingent ruskih vakcina predviđenih za građane Republike Srpske stigao u Beograd, te da će već danas biti u Banjaluci.

Višković je naveo da je riječ o 25.000 vakcina plus 1.300 za Prijedor, te da u Banjaluku nisu stigle juče, kako je bilo najavljeno, jer je direktor preduzeća “Krajina grup” imao smrtni slučaj.

– Vakcine će već sutra biti u Banjaluci, te će proći svu proceduru provjere kvaliteta Instituta za javno zdravstvo Srpske i Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, te će nakon toga biti distribuisane građanima – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

“To zvuči strašno” Dr Gnjatović objasnila koliko su vakcine efikasne protiv DUPLOG MUTANTA korona virusa
On očekuje da će početkom maja stići i 80.000 doza kineske vakcine, te da će na večerašnjoj sjednici Vlada usvojiti određena dokumenta, kako bi se već sutra moglo ići ka interventnom uvozu.

Kada je riječ o “Kovaks” mehanizmu, Višković je rekao da postoje obećanja iz tog sistema da se u maju može očekivati veća količina vakcina za BiH, a time i za Republiku Srpsku.

Danas objavljeno

Vučić o ulasku Srbije u EU: “Zavisi”

Vanja A

“Ovde žive dobri ljudi”

Vanja A

Srbija dobila još jedan aerodrom

M.

Ostavite komentar