10. Septembra 2021.

Sutra u Sarajevu 20. protest za Dženana Memića, neumorna potraga za pravdom

Big Portal

Protest će biti održan pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida”, s obzirom na to da se na ovaj način želi podsjetiti i na slučaj ubistva Davida Dragičevića iz Banje Luke 2018., mladića čije ubistvo ni do danas nije razriješeno.

Iako je okončano nekoliko sudskih postupaka koji su vođeni kao da se radi o saobraćajnoj nesreći, u slučaju Dženana Memića Vrhovni sud je poništio te presude. S druge strane, na državnom sudu BiH vodi se drugi proces, ali za prikrivanje dokaza u tom slučaju i ometanje istrage. Ipak, sudskog epiloga o tome kako je stradao Dženan Memić još uvijek nema.

Stoga porodica želi poručiti da neće odustati od borbe za istinu i pravdu. U proteklom periodu Dženanov otac Muriz je posjetio više gradova u BiH gdje je dobio podršku za svoju borbu.

Protest će biti održan na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u periodu od 13 do 15 sati. Policija je odobrila potpunu obustavu saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva. Na mnogim lokacijama u Sarajevu već su postavljeni bilbordi koji najavljuju protest uz poruku: “Da li biste tražili pravdu za vaše dijete”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare