2. Novembra 2021.

Sutra sjednica Savjeta bezbjednosti o situaciji u BiH

Big Portal

Tokom sjednice trebalo bi da bude razmatran posljednji izvještaj OHR-a i produženje misije Altea. Za sada nije navedena satnica početka sutrašnje sjednice.

Mandat misije Altea ističe u petak, 5. novembra. Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o stanju u BiH prvobitno je bila najavljena za danas, ali je odgođena.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije da u Savjetu bezbjednosti UN neće biti usvojen izvještaj Kristijana Šmita o situaciji u BiH, koji je, kako je ocijenio, propagandni pamflet napisan u korist muslimana i vrvi od izmišljotina, podmetanja krivice i nedorečenosti.

Kada je riječ o misiju Altea u BiH, Dodik je ranije rekao da on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dijele stav da joj treba produžiti mandat.

Za sjednicu Savjeta bezbjednosti Vlada Republike Srpske uputila je 26. izvještaj u kojem se navodi da Srpska u potpunosti poštuje suverenitet, teritorijalni integritet i ustavni poredak BiH, ali i da insistira da drugi u BiH i u inostranstvu poštuju i sprovode slovo Dejtonskog sporazuma.

Izvještaj se odnosi na period maj-oktobar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare